Selektoir Srbije Mladen Krstajić govorio je posle objave spiska o Luki Milivojeviću, Milanu Pavkovu, Vladimiru Stojkoviću, Marku Grujiću i Matiji Nastasiću.

Selektor je prvo čestitao damama 8. marta, a potom je krenuo da odgovara na nimalo laka pitanja okupljenih novinara u Staroj Pazovi.


– Pre nego što počnemo konferenciju, želim da čestitam 8. mart svim damama u Srbiji, želim vam da budete kao i do sada, zajedno sa nama muškarcima, u istom rangu što se tiče odlučivanja, odluka i života – počeo je selektor Srbije lepim manirima.

Prva tema bili su razgovori sa Lukom Milivojevićem u Londonu, vezista ne želi da igra za ‘orlove’.

– Pre priče o spisku, želim da se osvrnem na priče o Luki Milivojeviću. Zajedno sa potpredsednikom Markom Pantelićem bio sam u Londonu i pričali smo otvoreno sa Lukom i moram da kažm da on nije spreman da igra više za Srbiju. Želeli smo da stavimo neke strani po strani i da napravimo što bolju atmosferu oko reprezentacije, ali nismo našli zajednicki jezik. Po javnosti su išle informacije da igraji najbolji i da Srbija ima sve igrače na raspolaganju, ali neki su odlučili tako. Sve dalje možete da pitate Pantelića ili Kovačevića, za mene ja ta tema završena – jasan je bio Mladen Krstajić.

Želja svih u reprezentaciji Srbije je da se plasman na Evropsko prvenstvo obezbedi u kvalfikacijama, iako postoji put kroz Ligu nacija.

– Srbija se okreće kvalifkacijama za takmičenje na kom nije igrala 20 godina i pokušaćemo da to zajedničkim snagama uspemo. Imamo dva puta na EURO, ali mi ćemo već kroz ovaj prvi ciklus pokušati da to ostvarimo.

Nikole Maksimovića u timu nema zbog povrede kolena, ali je dobrodošao kad bude želeo da se vrati.

– Želeo bih da kažem što se tiče Nikole Maksimovića, imali smo razgovor u Napulju cenim ga i kao igrača i kao čoveka. Ali kod njega je situacija takva da ima problem sa kolenom i pre objave našeg spiska, on je sa svojim klupskim doktorom zakazao terapije za koleno u vremenu našeg okupljanja. Koliko god nam je žao i koliko god nam je teško bez njega kao igrača i kao čoveka, na prvom mestu nam je njegovo zdravlje i sigurno će se staviti na raspolaganje prvom sledećom prilikom.

Bilo je pitanje vezano i za golmana Vladimira Stojkovića, ali je Mladen Krstajić otkrio ko je broj ‘jedan’.

– Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena. Ovih 27 igrača su trenutno najbolji. Ima tu i mlađih i starijih igrača, mnoge smo afirmisali kroz Ligu nacija, konkretno Gaćinović, Živković, Radonjić su budućnost srpskog fudbala i normalno je da su na spisku, bez obzira na to što igraju slabije u svojim klubovima.

– Sa Stojketom sam igrao u reprezentaciji i Partizanu, on nije golman koji će da sedi na klupi sa toliko godina. U ovom momentu Dmitrović je broj ‘jedan’ – iskeren je bio Krstajić.

Miroslav Bogosavac je pozvan umesto povređenog Milana Rodića, a evo šta je Mladen Krstajić rekao o Milanu Pavkovu.

– Bogosavca smo pozvali zbog povrede Milana Rodića, Bogosavac je mladi reprezentativac i logično je da ga pozovemo kao mladog reprezentativca. Imamo probleme sa Matićem i Fejsom posle povrede, zato je pozvan Jovičić. Pavkov mora da igra češće u Zvezdi, a ne da jedan meč odigra, a u drugom uđe sa klupe. Takođe i Gajić, jer je odigrao tri utakmice na levom boku, a samo jednu na svom desnom.

Ponovo se vratio na priču o Luki Milivojeviću.

– Ja sam u fudbalu 30 godina. Neke stvari u fudbalu morate da rešavate u hodu. Neke stvari morate balansirati, jer se radi u interesu srpskog fudbala. Nije bila ničija inicijativa, već smo svi na čelu sa predsednikom Kokezom odemo u London. Sve to u svlačionici što se desi su normalne stvari.

Posle pet godina u nacionalnom timu je ponovo Darko Lazović.

– Darko Lazovic, da ga nisam pozvao, pitali biste me to, sad me pitate zašto jesam – krtak je bio Krstajić.

Marka Grujića, kog navodno želi Bajern, nema iz određenog razloga u timu, a reč je o mladoj reprezentaciji.

– Grujić je bio na Svetskom prvenstvu, da li je zaslužio kao igrač Liverpula, to niste pitali. Igrao je bitne utakmice u Ligi nacija, on je igrač za ‘desetku’, ali nije normalno da se odvoji od mlade reprezentacije i selektora Đorovića. Dokle god nije u mladoj, ne može ni biti u funkciji ‘A’ tima. Bio sam reprezentativac 59 puta, ali nikada nisam rekao da ne mogu. Reprezentacija je krov fudbala, selektor je taj koji odlučuje o tome, a on nije želeo da se odazove Đoroviću.

Oko Matije Nastasića je priča jasna.

– Nastasić je lepo rekao da neće biti u timu dok sam ja selektor – zaključio je Krstajić.

Iz Kuće fudbala u Staroj Pazovi: Stefan Smuđa

Zapratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport