0
Evropske lige

LIGA ŠAMPIONA: Porto uz VAR eliminisao Romu

Objavljeno: 07.03.19 u 00:36

Odlična utakmica na ‘Dragau’ završena je plasmanom domaćeg tima u narednu rundu Lige šampiona. 

Prvu utakmicu dobila je ‘vučica’ identičnim rezultatom koji je viđen večeras, 2:1, te je putnik u narednu rundu odlučivan nakon produžetaka. Meč je završen 3:1, a ukupnim rezultatom (4:3). 

U uvodnim minutima Porto je pokazao sa kakvim ambicijama ulazi u meč. Jurišali su ka golu Rome, ali su na prvi pogodak čekali do 26. minuta. Marega je asistirao, a usamljeni Soreš  je samo morao da postavi stopalo i sprovede loptu u nebranjenu mrežu!

Radost domaćeg tima trajala je jedanaest minuta, a onda su nakon što je Peroti oboren u kaznenom prostoru golom Danijele De Rosija sa bele tačke savladali Ikera Kasiljasa i pokušali da ugase nadu Portoa o prolasku dalje. 

Domaći su u nastavku zaigrali na sve ili ništa, Porto je već nakon sedam minuta nastavka uspeo da postigne gol. Musa Marega je bio strelac u 52. minutu. Pad koncentracije koštao je odbrambene igrače, Marega je izgbegao ofsajd zamku i uspeo da savlada Olsena

Roma je inicijativu prepustila domaćinu i čekala svoje prilike iz kontre, dok su domaći pokušavali da postignu još jedan gol, a za to im je nedostajala preciznost. 

Edin Džeko je na početku drugog produžetka imao nekoliko šansi, ali je bio neprecizan. Odluku o kojoj će se dugo pričati doneli su u 114. minutu iz VAR sobe. Odatle je sugerisano da je Florenci povukao domaćeg fudbalera, a Aleks Tepes postavio je konačan rezultat i doneo Portu prolaz dalje. 

PORTO: Kasiljas – Militao (od 103′ Pereira), Felipe, Pepe, Telis – Danilo Pereira, Erera, Korona (od 69′ Brahimi), Otavinjo (od 94′ Hernani) – Tikinjo (od 78′ Fernando), Marega.

ROMA: Olsen – Juan Žezus, Manolas, Markano (od 76′ Kristante)- Nzonzi, De Rosi (od 49′ Pelegrini, od 96′ Šik), Karsdorp (od 55′ Florenci), Kolarov – Zaniolo, Peroti – Džeko.

U drugoj utakmici večeri Mančester Junajted je slavio sa 3:1 na gostovanju u Parizu. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter