0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRVENO-BELA SUBOTA: Protiv Zemuna za večnost

Objavljeno: 07.03.19 u 21:40

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom u Lučanima protiv Mladosti rezultatom 3:1 izjednačili su rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza u Superligi i već u subotu će pokušati da ostvare uspeh kakav niko pre njih nije postigao.

Rutinsko slavlje izabranika Vladana Milojevića predstavljalo je nastavak niza koji traje od 14. oktobra 2017. godine kad je, sa četiri lopte u mreži Mačve, šampion Srbije ublažio rane od minimalnog poraza protiv Napretka. Osim slavlja nad Šapčanima, Zvezda je do danas još 44 puta upisala po tri boda uz još šest remija.

Tokom više od 16 meseci nepobedivosti pred crveno-belima je palo 17 timova. Pet puta je Zvezda bila bolja od Spartaka, a po jednom manje su praznih šaka ostajali Mačva, Čukarički, Voždovac i Vojvodina. Tri puta je Crvena zvezda savladala Mačvu, Zemun, Radnički, Radnik i Napredak, po dva puta Rad i Dinamo, a poraze su pretrpeli i Borac, Javor, Partizan, OFK Bačka i Proleter.

Pobedom ostvarenom u Lučanima, Zvezda je izjednačila državni rekord koji je ranije postigla takođe jedna od generacija crveno-belih. Ekipa koju je sa klupe predvodio Slavoljub Muslin bila je neporažena od 3.11.1999. do 31.3.2001. godine, a u tom periodu ostvarila je identičan učinak kao aktuelna generacija – 45 pobeda i šest remija.

Rekord postignut pre 18 godina počeo je minimalnom pobedom nad Čukaričkim, a završio se porazom od OFK Beograda koji je potpisao dvostruki strelac za Romantičare Petar Divić.

Sjajan učinak izabranika Vladana Milojevića postaje još impresivniji ukoliko se sagleda i gol razlika koja iznosi 136:31, dok je u vreme mandata Slavoljuba Muslina bila 118:22.

Priliku da se osame na vrhu liste nepobedivosti branioci šampionske krune imaće već u subotu, protiv Zemuna od 18 časova što je dodatni povod da ih zvezdaši podrže u što većem broju. Podsetimo, susret 26. kola predstavljaće i proslavu 74. rođendana Crvene zvezde. Ulaznice za sve tribine će koštati 100 dinara, a sav prihod će biti doniran u humanitarne svrhe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter