0
Domaći fudbal

SLS: Spartak pokvario slavlje Vojvodine

Objavljeno: 06.03.19 u 20:04

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Spartaka rezultatom 1:2 (1:0), u 25. kolu Super lige Srbije.

Pred oko 2.000 gledalaca na „Karađorđu“, strelac za Vošu bio je Mitošević u 29, dok su golove za Subotičane postigli Kerkez u 64. i Denković u 73. minutu.

Prvu priliku imali su fudbaleri Spartaka i to preko Tufegdžića, koji je dobro šutirao sa oko 12-13 metara iskosa, ali je Rockov uspeo da odbrani. Samo dva minuta kasnije, posle slobodnog udarca za goste, još bolju priliku imao je Marčić, koji je prihvatio loptu iza leđa odbrane Vojvodine i ostao sam ispred Rockova, ali je Vošin čuvar mreže uspeo da mu uđe u šut i tako spreči postizanje pogotka.

Ipak, već u 10. minutu, Vojvodina je uzvratila i to iz kontranapada. Matić je atraktivno odigrao pas do Konea, koji je zadržao loptu i potom je poslao u prazan prostor za Srećkovića, a on je utrčao u šesnaesterac i šutirao, ali je lopta otišla van okvira gola. Međutim, u 29. minutu, „stara dama“ je ipak došla do prednosti.

Sa desne strane, Srećković je uputio loptu pred gol Spartaka, gde su najpre Matić, a potom i Kone pokušali da je sprovedu u mrežu. Golman Ostojić je odbranio, ali je na loptu potom natrčao Mitošević i sa dva metra doveo svoj tim u vođstvo.

Nova šansa za crveno-bele viđena je u 40. minutu, kada je najpre Mitošević poslao dobar dubinski pas ka Neškoviću, a on proigrao Matića, koji je u trku šutirao sa desetak metara iskosa, ali je Ostojić odbranio, da bi u 64. minutu Subotičani došli do izjednačenja.

Korner za Spartak je izveo Glavčić, a na drugoj stativi, loptu je dočekao Kerkez i udarcem iz prve poslao je u mrežu gola Vojvodine. Samo devet minuta kasnije, gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat.

Obradović je oduzeo loptu Vinsentu na oko 40 metara od gola Vojvodine i potom poslao idealan pas u šesnaesterac do Denkovića, koji je preciznim udarcem sa oko 12-13 metara iskosa postigao drugi gol za svoj tim na ovoj utakmici.

Voša je mogla da uzvrati u 76. minutu, kada je sa oko 20 metara solidno šutirao Đurić, ali je Ostojić odbranio. Još bolju priliku, crveno-beli su imali u 84. minutu, kada je, nakon dodavanja Lazarevića, Mitošević neometan šutirao sa oko 12-13 metara, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Do kraja utakmice, više nije viđena nijedna šansa pred bilo čijim golom, pa je pobeda u 59. vojvođanskom derbiju pripala ekipi Spartaka.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Graovac, Saničanin, Devetak – Srećković (od 73. Đurić), Mitošević, Milojević (od 75. Gojkov), Nešković (od 64. Vinsent) – Matić, Kone.

Spartak: Ostojić – Kerkez, Tekijaški, Đenić, Milošević – Glavčić (od 89. Mladenović), Denković, Obradović (od 93. Dunđerski), Tufegdžić (od 84. Đorđević) – Marčić, Otašević.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter