5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Haskić srušio Partizanove snove o tituli i drugom mestu!

Objavljeno: 06.03.19 u 19:59

Fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su Partizan u meću 25. kola Superlige Srbije golom Haskića u 41. minutu i tako prednost u odnosu na današnjeg rivala povećali na 11 bodova razlike, dok Crvena zvezda na prvom mestu ima 18 bodova viška.

Partizan je već u uvodnim minutima utakmice preko Nemanje Nikolića probao dva puta, ali promene u trećem minutu igre nije bilo.

Dva minuta kasnije ponovo je Partizan bio u situaciji da ugrozi gol Radničkog pošto je dosuđen faul Drinčića nad Tošićem, posle čega je usledio centaršut, ali opasnosti nije bilo.

Radnički je prvi put prišao golu crno-belih u osmom minutu ali nakon pravog karambola desni bek domaćeg sastava Miletić je otklonio opasnost.

Drugi Miletić je bio u centru pažnje kada je nakon pasa Đerleka u 10. minutu centrirao po zemlji, no Ristić je bez problema ukrotio loptu.

FOTO: STARSPORT

Da je raspoložen za igru pokazao je Miletić i u 19. minutu kada je posle kratkog zatišja povukao loptu po boku, a zatim šutirao snažno po zemlji, ali pored gola.

Nikolić je u 29. minutu posle centaršuta sa levog boka bio najviši u skoku, ali nije uspeo da loptu usmeri ka mreži, pa je ona završila daleko od gola Radničkog.

Radnički je u 36. minutu preko Kojaševića još jednom pripretio, ali ni on nije bio precizan. Iako se nije video previše tokom većeg dela prvog poluvremena, Radnički je preko Haskića poveo u 41. minutu, kada je iskorisito centaršut sa levog boka i lošu reakciju mladog Pavlovića i lepom reakcijom poslao loptu pored Stojkovića.

FOTO: STARSPORT

Proslava gola trenera Nenada Lalatovića izazvala je salve uvreda sa tribina, a u tom znaku protekla je završnica prvog poluvremena.

FOTO: STARSPORT

U 45. minutu Đerlek je pokušao, Ristić njegov šut skrenuo u korner, iz kog je Partizan imao priliku, Šćekić je tražio penal, ali sudija Jovanović nije pokazao na belu tačku.

Šesti minut drugog poluvremena doneo je jedan lep pokušaj Rikarda, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara Ristić uspeo da odbije u polje, potom u nastavku akcije i „uhvati“ centaršuut sa desnog krila, pa je odbrana Radničkog dobila priliku da dođe do daha.

FOTO: STARSPORT

Iako su crno-beli imali inicijativu i pritiskali gol Radničkog, nisu uspevali da ozbiljnije priprete timu iz Niša u prvih 15 minuta drugog poluvremena, izuzev spomenutog pokušaja Rikarda. Upravo je Rikardo u 60. minutu propustio do tada najbolju šansu za Partizan, kada je sjajan centaršut sa desnog krila lepo ispratio, bacio se, u padu šutirao glavom, ali je lopta umesto u golu završila na levoj stativi, odakle se odbila u pravcu druge stative, ali je ostala u polju igre, pa je ostalo 1:0 za Radnički.

Narednu priliku Partizan je imao preko Danila Pantića u 67. minutu, čiji slobodan udarac sa oko 30 metara je završio pored gola, a izjednačenja nije bilo ni u 71. minutu kada je akcija crno-belih prekinuta zbog ofsajda levog beka domaćeg tima Miletića, iako je bio na samoj granici nedozvoljene pozicije.

Još dva puta je udarac oprobao Rikardo, ali je prvo izblokiran, a potom je lopta otišla daleko pored gola u 79. minutu. Minut kasnije novi napad crno-belih, centaršut sa levog boka, ali je Ristić bio na visini zadatka, skinuvši loptu praktično sa glave Georgijeviću.

U 83. minutu Noma je povukao kontru ali se na Partizanovoj polovini spetljao, iskoristili su to crno-beli i stuštili se ka golu rivala. Sebičan je bio Rikardo, lošom odlukom je usporio napad svoje ekipe, potom je lopta stigla do Nikolića, kom je ona prilikom pokušaja centaršuta prešla preko noge i završila u gol-autu.

Poslednju priliku na meču imao je Šćekić u drugom minutu sudijske nadoknade, ali je njegov pokušaj glavom nakon kornera otišao preko gola.

Na kraju, Radnički je slavio 1:0 i ekipi Zorana Mirkovića naneo prvi poraz od kako je mladi stručnjak seo na klupu beogradskog kluba i prekinuo niz od 28 pobeda.

Ovim porazom Partizan je pao na 11 poena minusa u odnosu na ekipu Radničkog, dok je pobedom nad Mladosti u Apatinu  

PARTIZAN – RADNIČKI 0:1 (0:1)
(Haskić 41)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Srđan Jovanović

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Kosović, Tošić, Đerlek – Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

RADNIČKI: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Kojašević, Ranđelović, Grbić – Haskić. Trener: Nenad Lalatović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

5 Komentara

  1. Ovo je źalosno. Sem Stojketa i Miletića niko ne zaslužuje da nosi dres Partizana. Kakav Tošić ( samo uzima veliku platu) od kad je u Partizanu ni na jednoj utakmici nije dobio više os 5. I svi drugi Pantić Gomeš Valijente Šćekić i svi stariji od 24 godineĺ van. Dajte juniore jer od ovog gore nema.Bruka.

    0
    0
    Odgovori
    • Kad pominješ pravdu kako je Filip Stojković čujem danas da ga je izgleda udario grom u šesnaestercu Mladosti pa reko’ da pitam kako je jeli dobro nisam primetio da su u Lučanima najavili pljuskove sa grmljavinom ili je to ona čuvena škola fudbala iz ul. Ljutice Bogdana (Gospodara Vučića) koja se uči od petlića kako tetralnije pasti i prevariti sudiju da bi se svirao penal. Stojković je očigledno bio najbolji dečak u petlićima i lekciju je naučio za 5 pa zato danas pada kao da ga je grom udario i to iz vedra neba.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter