4
Evrokupovi

Paris Saint Germain's head coach Thomas Tuchel during UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and PSG Paris Saint Germain in Belgrade, Serbia on December 11. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

LIGA ŠAMPIONA: Ludnica u Parizu, VAR i penal u nadoknadi izbacili PSŽ iz Lige šampiona!

Objavljeno: 06.03.19 u 23:07

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Pari Sen Žermen u Parizu rezultatom 3:1 i nakon poraza od 2:0 iz prvog meča stigli do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Već u drugom minutu fudbaleri Mančester Junajteda poveli su sa 1:0 golom Romelua Lukakua, nakon greške Tila Kerera, koji je uputio očajan povratni pas, Lukaku je uspeo da dođe do lopte, potom obiđe Bufona i pošalje loptu u mrežu za vođstvo Junajteda i šok na licima navijača tima iz Pariza.

Brzo je PSŽ uhvatio ritam, imali su domaći čak 80% vremena loput u posedu. Mogao je Mbape u sedmom da poravna, ali je zakasnio. Ne i Bernat pet minuta kasnije, kada su Alves i Mbape kombinovali, lopta je na drugoj stativi stigla do Bernata koji je samo ubacio u mrežu za 1:1.

U 20. minutu Bernat je mogao do drugog gola, ali je De Hea sjajno reagovao i odbio njegov šut u polje, nadovezao se Di Marija ali je bio neprecizan, kao i Rašford u 29. minutu sa druge strane.

Ipak, u 30. minutu Junajted je vodio 2:1, pošto je Rašford šutirao, klizav teren zbog jake kiše doprineo je čudnom odskoku lopte koji je iznenadio Bufona, lopta se odbila nazad u teren a do nje je pre svih došao Lukaku i drugim golom doneo svojoj ekipi prednost i nadu da mogu do čuda.

Do kraja prvog dela nije bilo ozbiljnijih šansi, kao ni u prvim minutima drugog, sve do 56. minuta kada je trio Verati – Mbape – Di Marija izveo jednu od najllepših akcija u istoriji fudbala, ali je gol opravdano poništen. Probao je opet Di Marija sa 30 metara, ali gola nije bilo, kao ni u 72. minutu, kada je odbrana u poslednjem momentu sprečila Di Mariju da zatrese mrežu De Hee.

Osam minuta kasnije Bernat je iz izgledne situacije pogodio stativu, ali se činilo da nade za Junajted nema. I tako je izgledalo sve do prvog minuta sudijske nadoknade, kada je Dalo šutirao, Kimpembea lopta pogodila u ruku, a arbitar Skomina nakon asistencije VAR sobe doneo odluku da dosudi penal koji je Rašford pretvorio u gol za 3:1 i, nakon sedam minuta sudijske nadoknade, plasman u narednu rundu Lige šampiona.

Liga šampiona, osmina finala

Pari Sen Žermen – Mančester Junajted 1:3 (1:2)
(Bernat 11 – Lukaku 2, 30, Rašford 90+2)

PSŽ: Bufon, Kerer (od 70. Paredes), Silva, Kimpembe, Bernat, Verati, Markinjos, Alveš (od 90+5′ Kavani), Draksler (od 70. Menije), Di Marija, Mbape. 
Mančester junajted: De Hea, Lindelof, Baji (od 35. Dalo), Smoling, Šo, Jang (od 87′ Grinvud), Mektomini, Fred, Pereira (od 80′ Čong), Lukaku, Rašford.

HotSport možete praiti i na Instagramu – hvala na poverenju!

0
0

4 Komentara

  1. Prepotentni i bogati nemogu vise da kradu . PRAVDA JE ZADOVOLJENA ..POCENILI SU OVE DECAKE I SLAJNO IM SE VRATILO SVI SU OCEKIVALI 3 0 POLUVREMER, ALI IMA BOGA… MADA NAVIJAM ZA LIVERPUL , VECERAS SAM BIO UZ OVE SJAJNE DECAKE KOJI NEMAJU NI 20 GODINA .NEMAJU MILIONE I MILIJARDE DOSLI DA ODIGRAJU JEDNU FORME RAD UTAKMICU , PREZALJENI I POBEDILI , ZRTVOVANI I POBEDILI . SAMO DA SE KAZE BRAVO.. OVAJ MEC TREBA DA SE PRIKAZUJE U SVIM TRENERSKIM AKADEMIJAMA.PODSETIO ME NA ZVEZDINO GOSTOVANJE U AUSTRIJI.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vise od 20 sumnjivih situacija ,rezultat namesten,odmah pokrenuti istragu.Zasto cuti stampa u Francuskoj /osim ako se jos uvek bave slucajem visokog funkcionera CZ / ?

    0
    0
    Odgovori
    • Види, све у животу са собом носи нешто лоше и нешто добро, па тако и тај ВАР. Да је увођењем ВАР-а могућност судијске грешке смањена макар за пола, јесте. Голови из офсајда увођењем ВАР-а су прошлост. Да се губи 2-3 минута у анализи ситуације, губи се. Мени, лично, се не свиђа то што судије одлучују сами да ли ће анализирати неку ситуацоју или не. Мислим да би требало, као у тенису, увести ,,челинџе“ и дати могућност тренерима (2-3 челинџа за полувреме) да затраже проверу одлуке. Ако су у право, челинџ им остаје. Ако нису, губе челинџ. Оно што свакако није добро (видели смо јуче) све се своди на ,,судијску субјективност“. Оно јуче: пенал Манчестеру је оправдан, али мислим да је Рома оштећена.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter