10
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Top 5 najuspešnijih fudbalera koji nisu nikada nastupali za ‘večite’ (FOTO)

Objavljeno: 05.03.19 u 23:45

U fudbalu preovlađuje mišljenje da ukoliko fudbaler želi uspešnu karijeru mora da krene da je gradi u redovima Zvezde i Partizana. Postoje slučajevi koji govore drugačije. 

HotSport vam ovog puta donosi listu petorice fudbalera koji su imali zapažene karijere u inostranstvu, ali i u reprezentaciji bez jednog meča u redovima večitih rivala. Dokaz da vredan rad daje rezultate vam donosimo u nastavku teksta. 

5. Gojko Kačar

FOTO: STARSPORT

Kačar je rođen u Novom Sadu, a fudbalsku karijeru počeo je upravo u Vojvodini. Nakon 78 nastupa i 16 golova u crveno-belom dresu, 2008. godine prešao je u Hertu. Od 2010. godine nastupao je za Hamburger, potom je dve sezone proveo u Augzburgu, a potom je 2018. obukao dres Anortozis Famagusta. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je 25 mečeva. 

4. Filip Kostić

FOTO: STARSPORT

Filip Kostić je iz rodnog Kragujevca 2012. godine pojačao Groningen za koji je odigrao 45 mečeva. Iz Holandije se i Kostić preselio u Nemačku, gde je tokom dve godine u Štutgartu upisao 59 nastupa, a u Hamburgu je naredne dve godine upisao 61 nastup. Proteklu sezonu igra kao pozajmljeni fudbaler Ajntrahta. Za reprezentaciju Srbije 28 mečeva. 

3. Branislav Ivanović

Uspešnu karijeru počeo je u Sremu, a posle jedne sezone 2003. godine prešao je u OFK Beograd gde je tokom tri sezone u 55 mečeva postigao pet golova, od 2006. nastupao je u Lokomotivi iz Moskve za koju je upisao 54 nastupa i takođe pet pogodaka. Devet sezona u Čelziju bile su više nego dovoljne da ostavi neizbrisiv trag. Naš štoper odigrao je 261 meč a postigao je i 22 gola. Za Srbiju je odigrao 105 mečeva, postigao je 13 golova a bio je i kapiten ‘orlova’. 

2. Dušan Tadić 

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Još jedan fudbaler sa naše liste koji je ponikao u Vojvodini. Sjajni ofanzivni vezista je za četiri godine u Novom Sadu upisao 107 nastupa i 29 golova. U Groningenu je za dve sezone nastupio 72 puta, potom 70 u Tventeu. Nastupao je u Sautemptonu, na 134 mečeva upisao je dvadeset pogodaka. Trenutno nastupa u Ajaksu u kome ima najbolji golgeterski učinak shodno odigranim mečevima. na 24 do sada postigao je 17 golova. Za ‘orlove’ je odigrao 61 meč. 

1. Nemanja Matić 

FOTO: STARSPORT

Najveći uspeh napravio je Nemanja Matić koji je karijeru počeo u Kolubari, potom je za Košice odigrao 70 mečeva, a njegov talenat primetio je Čelzi. Nije odmah uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, za koji je u prvom navratu odigrao samo dva meča. Usledila je pozajmica u Vitese, a potom i transfer u Benfiku, gde je odigrao 56 mečeva, a potom povratak u Čelzi koji ga je ‘masno’ platio. Za plavce je odigrao 121 meč, a potom je prešao u Junajted za koji je do danas odigrao 59 utakmica. za reprezentaciju Srbije odigrao je 46 mečeva.

Možda je naša lista najbolji pokazatelj da uz naporan rad i talenat fudbaleri mogu da se probiju i iz manjih mesta i ipak naprave neverovatne karijere.  

0
0

10 Komentara

  1. Matic je bio u mladjim kategorijama, prvo Zvezda pa Partizan. U zvezdi proglasen kao netalentovan a u Partizanu nisu racunali na njega ozbiljnije…

    0
    0
    Odgovori
  2. Bane je broj 1, matara I Kolarov 2a I 2b, kacar I kostic nisu nista osvojili da bi Bili na ovoj listi, subotic je lmao Mnogo uspesniju karijeru od obadvojice

    0
    0
    Odgovori
    • Zapazene karijere Kacar,Kostic? Po promenjenim klubovima? Pa Kostic je igrao u klubu u kome sam Ja otvorio vrata nasim fudbalerima osvojivsi prvenstvo Nemacke I super kup Nemacke. A Kostic ispao as ISTIM klubom iz lige. Zapazeno nema sta. Mislio sam da ste ozbiljniji

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter