0
Domaći fudbal

FOTO: FK ZEMUN

DEJAN ĐURĐEVIĆ: ‘Voda nam je stigla do nosa’, moramo da pokažemo karakter

Objavljeno: 05.03.19 u 11:44

U sredu, 6. marta od 14 časova će Fudbalski klub Zemun na svom stadionu dočekati Proleter.

Nakon poraza proteklog vikenda u Bačkoj Palanci, tim iz Gornje varoši traži trijumf protiv Novosađana.

Povodom te utakmice, u izjavi za klupski sajt je šef struke Dejan Đurđević rekao da je nakon meča protiv Bačke održan sastanak sa timom od kog očekuje napredak.

– Nema šta, nalazimo se u veoma teškoj situaciji. Voda nam je već prešla grlo i stigla do nosa… Imali smo ozbiljan sastanak sa igračima, oni su svesni situacije u kojoj se nalazimo i da je vremena sve manje, da moramo da se trgnemo. Pritisak je neizbežan, ali ko za njega nije spreman sada, neće biti ni na samom kraju sezone.

Proleter trenutno zauzima sedmu poziciju u Superligi sa 32 osvojena boda i izglednim šansama da se nađe u plej-of doigravanju.

– Poštujemo Proleter kao rivala, nemamo pravo bilo kome da pretimo iako igramo na svom stadionu, niti želimo. Od mojih igrača očekujem da će pokazati karakter, smatram da je pravo vreme za to. Sledi težak raspored ali je nama svaka utakmica već teška, moramo da igramo najbolje što možemo protiv svih, nevažno da li su timovi sa dna ili vrha tabele.

Trener Zemuna smatra da se greške iz meča sa Bačkom ne smeju ponavljati.

– Ne smemo da dopustimo da nam se ponovi ono iz Bačke Palanke. Igrali smo veoma dobro prvo poluvreme i propustili nekoliko izglednih prilika. Nismo smeli da primimo gol u 3. minutu drugog poluvremena, već je trebalo da prelomimo. Nakon gola sve se promenilo i krenulo u drugom, za nas pogrešnom pravcu. Ne mogu da kažem da je Bačka bolji tim od Zemuna, ali nam je definitivno pokazala kako se bori za opstanak.

Za kraj, Đurđević je pozvao navijače da pomognu u misiji osvajanja tri boda.

– Navijači su bili uz nas uvek kada je teško, imali smo odličnu podršku čak i u nedelju u Bačkoj Palanci. Itekako znači, pozvao bih sve navijače da dođu i na Proleter i pomognu nam da pobedimo.

Utakmica protiv Proletera biće prva na Gradskom stadionu uz rad novog semafora najnovije tehnologije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter