7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE EKSPERT ZA SUĐENJE: Partizanov gol je bio neregularan, Zvezda je oštećena!

Objavljeno: 04.03.19 u 09:36

Čovek koji se decenijama bavi arbiražom analizirao je sporne situacije sa derbija.

Vodeći gol koji su crno-beli postigli na 159. ‘večitom’ i dalje stvara velike nedoumice.

Nakon derbija povele su se priče o tome ko je loptu ugurao u mrežu, da li je Kosović dao pas ili je to nesmotreno učinio Stojković, a upitna je bila i pozicija napadača Nikolića, kao i to da li je Milunovć ‘savladao’ Borjana. Usled lošeg ugla iz koje je snimana čitava situacija na neka od ovih pitanja nemoguće je dati odgovor, ali je ipak jasno da je gol bio delo napadača kluba iz Humske.

Međutim, on bi kao takakv morao da bude poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj je se taj igrač našao, bez obzira na koji način je lopta došla do njega. To da li je poslaonjegov saigrač ili se ona odbila od igrača Crvene zvezde u ovom slučaju nema uticaj, tvrdi u izjavi sa ‘Sportski žurnal‘, dugogodišnji analitičar i bivši sudija Raka Đurović.

Nikolić je bio u ofsajdu pre šuta na gol i demagoške su priče da mu je lopta možda stigla od Filipa Stojkovića, što je teško utvrditi na snimku. Napadač crno-belih direktno je uticao na takav epilog akcije, a bio je u nedozvoljenom položaju. Da je lopta bila pod punom kontrolom Zvezdinog igrača i on je dodao do Partizanovog onda nema ofsajda. Ali ovake je situacija jasna i pogodak je trebalo da bude poništen, rekao je Đurović.

(VIDEO:YouTube/Superliga Srbije)

On je potom do dodao i da je crveno-belima poništen čist gol.

– Dobro se videlo da Ben nije bio u ofsajdu. To je bila prva kapitalno loša odluka sudija. Zatim, Nikolić je bio u ofsajdu pre šuta na gol i demagoške su priče da mu je lopta možda stigla od Filipa Stojkovića, što je teško utvrditi na snimku. Napadač crno-belih direktno je uticao na takav epilog akcije, a bio je u nedozvoljenom položaju

Čovek koji je godinama sudio ovdašnje utakmice, a kasnije radio kao funkcioner rekao je da elemenata za kazneni udarac pri patu Kosovića nije bilo.

– Nema govora o prekršaju za najstrožu kaznu. Na delu je bilo klasično ponašanje igrača kad ne mogu da spoje tri pasa i protivnički igrač je pored njega, on počne da pada, kazao je on, pa se osvrnuo na situaciju kada su u duelu bili Nikolić i FIlip Stojković:

– Nisam mogao da utvrdim da li Partizanov napadač to čini s namerom ili uz žaru borbe. Ako nije želeo da rukom zakači rivala, onda nije ništa sporno.

FOTO: STARSPORT

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

7 Komentara

  1. Raka Đurović inače Zvezdaš, koji je na Zvezdinom stadionu dok je bio u sudijskoj organizaciji, imao besplatne kancelarije. Gde je bio taj ekspert kada je Kanga dao gol iz „kornera“?

    0
    0
    Odgovori
  2. А шта је требало, да стане на прсте као на балету и руке у џепове. Ако си некад играо фудбал знаћеш да је ово најнормалније грађење у фудбалу.

    0
    0
    Odgovori
  3. Koje zadovoljstvo kad i partizanovi eksperti i sudije kazu da j epartizan krao i da je Zvezda ostecena ne ni dvostruko kao sto kaze dr.Terzic vec trostruko.

    0
    0
    Odgovori
  4. Рако Рако, нема везе ко је ћушнуо лопту ка Николићу?! Е мој Рако… А, Рако мој, а шта је са руком играча звезде после које Бен даје гол (који је регуларан) али сви причају да је звезда оштећена а нико не помиње ту руку? Је ли Рако мој? Еее, немате 1 јединог судију који може судити суперлигу а камоли дерби. Дно дна.

    0
    0
    Odgovori
  5. Stisnuta pesnica leve ruke Nikolića daje odgovor na pitanje da je udarac bio NAMERAN. Sve druge situuacije se mogu podvesti pod „dešavaju se greške“, jednom oštete Partizan, drugi put Zvezdu… Ali ovde je klasična namera i NESPORTSKI potez, koji je mogao da eskalira. Čak je u opštem metežu Bata Mirković udario Kosanovića.. Nesportski potez je sudija mogao i morao da vidi i žuti karton je preblaga kazna! Za gol Bena, realno kriv je pomoćni sudija, to Grujić ne može da vidi i prihvatio je odluku pomoćnika. kod Grujića je drugi problem. Izuzetno loš stil suđenja, kako reče Bata… IRITIRA!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter