Čovek koji se decenijama bavi arbiražom analizirao je sporne situacije sa derbija.

Vodeći gol koji su crno-beli postigli na 159. ‘večitom’ i dalje stvara velike nedoumice.


Nakon derbija povele su se priče o tome ko je loptu ugurao u mrežu, da li je Kosović dao pas ili je to nesmotreno učinio Stojković, a upitna je bila i pozicija napadača Nikolića, kao i to da li je Milunovć ‘savladao’ Borjana. Usled lošeg ugla iz koje je snimana čitava situacija na neka od ovih pitanja nemoguće je dati odgovor, ali je ipak jasno da je gol bio delo napadača kluba iz Humske.

Međutim, on bi kao takakv morao da bude poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj je se taj igrač našao, bez obzira na koji način je lopta došla do njega. To da li je poslaonjegov saigrač ili se ona odbila od igrača Crvene zvezde u ovom slučaju nema uticaj, tvrdi u izjavi sa ‘Sportski žurnal‘, dugogodišnji analitičar i bivši sudija Raka Đurović.

Nikolić je bio u ofsajdu pre šuta na gol i demagoške su priče da mu je lopta možda stigla od Filipa Stojkovića, što je teško utvrditi na snimku. Napadač crno-belih direktno je uticao na takav epilog akcije, a bio je u nedozvoljenom položaju. Da je lopta bila pod punom kontrolom Zvezdinog igrača i on je dodao do Partizanovog onda nema ofsajda. Ali ovake je situacija jasna i pogodak je trebalo da bude poništen, rekao je Đurović.

(VIDEO:YouTube/Superliga Srbije)

On je potom do dodao i da je crveno-belima poništen čist gol.

– Dobro se videlo da Ben nije bio u ofsajdu. To je bila prva kapitalno loša odluka sudija. Zatim, Nikolić je bio u ofsajdu pre šuta na gol i demagoške su priče da mu je lopta možda stigla od Filipa Stojkovića, što je teško utvrditi na snimku. Napadač crno-belih direktno je uticao na takav epilog akcije, a bio je u nedozvoljenom položaju

Čovek koji je godinama sudio ovdašnje utakmice, a kasnije radio kao funkcioner rekao je da elemenata za kazneni udarac pri patu Kosovića nije bilo.

– Nema govora o prekršaju za najstrožu kaznu. Na delu je bilo klasično ponašanje igrača kad ne mogu da spoje tri pasa i protivnički igrač je pored njega, on počne da pada, kazao je on, pa se osvrnuo na situaciju kada su u duelu bili Nikolić i FIlip Stojković:

– Nisam mogao da utvrdim da li Partizanov napadač to čini s namerom ili uz žaru borbe. Ako nije želeo da rukom zakači rivala, onda nije ništa sporno.

FOTO: STARSPORT

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!