3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Milojeviću ‘ne leži’ Bata Mirković, Danilo Grujić i ekipa bi morali na hlađenje… (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.19 u 10:28

Jučerašnji 159. večiti derbi ostaće upamćen po ne lepom fudbalu, mnogo tenzije i novim katastofalnim greškama sudijske trojke.

Derbi posle kog se priča o sudijama je sve osim dobrog derbija. Umesto o bravurama Marka Marina, golovima Rikarda Gomeša, paradama Milana Borjana i Vladimira Stojkovića, sportska javnost u Srbiji se danas bavi trijom Grujić-Stojković-Mihajlović. Nažalost, arbitrima i njihovim sportnim odlukama pripala je glavna uloga u 159. večitom derbiju.

Kada o ovome pišemo ne mislimo tu samo na poništeni regularan gol El Fardua Bena u 23. minutu ili spornu situaciju kod vodećeg gola Partizana u 37. minutu, već o apsolutnoj pogubljenosti sudija tokom celog meča, pre svega drugog poluvremena kada su donosili kontroverzne odluke sa obe strane, od možda spornog faula nad Milunovićem pre izjednačujućeg gola Pavkova, do kartona Nemanje Nikolića zbog udaranja Filipa Žuleta Stojkovića (žutog ili crvenog procenite sami). Svirao je čudne kontra-faulove na sredini terena, potpuno se Danilo Grujić izgubio u svojim greškama i greškama pomoćnika, odajući utisak da je remi po njegovoj meri i da bi da je mogao kraj utakmice svirao odmah po pogotku Milana Pavkova. Fudbalski savez Srbije i Sudijska komsija u okviru njega moraju pod hitno da se pozabave stručnošću naših sudija, da organizuju seminare i obuke, a Danila Grujića i ekipu pošalju na zasluženo ‘hlađenje’.

Ako ostavimo po strani suđenje, na samom terenu nismo videli mnogo. Najlepši detalji utakmice su evrogol Milana Pavkova i bravurozna intervencija Vladimira Stojkovića posle pokušaja glavom Dušana Jovančića. Utisak je da je Crvena zvezda kvalitetniji tim, ali da treneru crveno-belih ne leži kada je sa njegove desne strane Zoran Bata Mirković. Šef stučnog štaba crno-belih je ponovo pročitao svog kolegu, u prvom poluvremenu totalno neutralisao igru protivnika i naterao ga da igra u vazduhu sa Ričmondom Boaćijem. Ta primorana igra dugih lopti ‘na palac’ se isplatila tek kada je u drugom poluvremenu Milan Pavkov počeo svojom snagom i visinom da razgrće Marka Valijentea i nedovoljno iskusnog i snažnog 17-godišnjeg Strahinju Pavlovića. Nekako najjači utisak, pre svega navijača i janosti je, da je Zoran Bata Mirković bolje motivisao svoje momke, dok je četa Vladana Milojvića u prvih 45 minuta ušla sa mnogo bojazni i pritiska. Stoji da bi rasplet sigurno bio sasvim drugačiji da je regularan gol El Fardua Bena u 23. minutu bio priznat, ali to je sada u domenu onoga šta bi bilo kad bi bilo…

Sve u svemu još jedan od derbija iz kategorije ‘bio i ne ponovio se’. Popravni će uskoro, po svemu sudeći već krajem aprila…

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

3 Komentara

  1. Da je sudio neko iz Evrope…taj Pavlovic bi dobio crveni karton (drugi zuti) jos na pocetku utakmice kada je srusio Boacija ili Bena (skraceni korner) ail grobar Cokot Grujic nije zeleo da unisti svoj klub…

    0
    0
    Odgovori
  2. U najnovijem intervjuu Degenek je rekao da u prošlom derbiju kao i u LŠ, igrači Zvezde nisu bili dobro motivisani od strane Milojevića! Mirković je juče pokazao da je, iako neiskusan, mnogo bolji trener od našeg “trenera godine”! Onako kako je juče igrao Partizan, tako treba na terenu da izgleda Zvezda! Taktika Ćola Simeonea! Borbeno i motivisani do koske! Sa ovim “trenerom godine” nisam siguran da ćemo posle “plej ofa” biti prvi! Lalatović ili Rastavac da budu spremni!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter