0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Moramo da krenemo uzlaznom putanjom

Objavljeno: 01.03.19 u 15:37

U 24. kolu Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Voždovca u Beogradu.

Posle dva poraza u prva dva kola u ovoj polusezoni, crveno-beli žele prvu prolećnu pobedu, kojom bi najavili bolje rezultate u nastavku prvenstva i potom obezbedili mesto koje vodi u plej of.

Šef stručnog štaba „stare dame“ Radovan Krivokapić ističe da je pred njegovim timom još jedan težak zadatak, ali da veruje u svoje igrače i ostvarenje cilja koji je pred njima.

– Voždovac u svom sastavu ima mnogo iskusnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, pa je jako bitno za nas da budemo skoncentrisani i oprezni tokom celog susreta. Raduje me to što smo protiv Radničkog iz Niša prikazali nešto što ova ekipa odavno nije pokazala, a to su disciplina, agresivnost i borbenost. Jeste izostao rezultat, ali sve ono što su momci tada prikazali, želim da ponove i protiv Voždovca. Ako ćemo gledati realno, Crvena zvezda i Radnički su ekipe koje su ispred nas u ovom trenutku, tako da mi tek sada krećemo da igramo sa ekipama protiv kojih možemo da se nadamo pobedama, što je težnja sa kojom ćemo ući u svaku narednu utakmicu. I protiv Voždovca svim srcem želimo pobedu, ali džaba ja to pričam ukoliko to svojom igrom, borbom i disciplinom ne zaslužimo na terenu, ističe Krivokapić.

Rezultati Vojvodine ove sezone su ispod očekivanja svih u klubu, kao i navijača, ali i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je juče istakao da će Grad, bez obzira na razočaranost ostvarenim rezultatima, i dalje pomagati „staroj dami“.

– Svi smo spremni i orni da sutra u Beogradu krenemo uzlaznom putanjom, a svim navijačima Vojvodine i nama koji radimo u njoj je žao što klub trenutno nema više bodova i ne zauzima bolji položaj na tabeli. S druge strane, izuzetno mi je drago zbog toga što je i gradonačelnik Novog Sada juče izjavio kako se nada da će Vojvodina biti bolja. Mislim da je to dobar znak i voleo bih kada bi se svi uključili da budemo što jači, te da zajedno izađemo iz ovih problema i ostvarimo cilj koji smo zacrtali pred početak polusezone. Ne želim da se vraćam na to šta se dešavalo pre mog dolaska, niti želim da upirem prstom u bilo koga, ali bilo je mnogo problema. Treba samo to da shvatimo i budemo realni po pitanju situacije u kojoj se nalazimo, odnosno da radimo sa onim što imamo i da svako svom delu posla bude maksimalno posvećen. Iskreno se nadam da će doći bolji dani za Vojvodinu, kaže Krivokapić i dodaje da u timu neće biti većih promena u odnosu na meč protiv Radničkog.

Ove sezone, Vojvodina je na 23 prvenstvene utakmice primila ukupno 20 golova, a manje pogodaka od nje primili su samo Partizan (osam), Crvena zvezda (12) i Radnički (15). Ako se u obzir uzme to da je Voša od tih 20 čak osam golova primila na dva meča protiv Crvene zvezde, dolazi se do zaključka da su crveno-beli na preostaloj 21 utakmici primili samo 12 golova, što je podatak koji je sasvim zadovoljavajući. S druge strane, napad i dalje ostaje muka ovog tima Vojvodine.

– Svakodnevno radimo na poboljšanju segmenta završnice, što nam je predstavljalo veliki problem u proteklom periodu. Ako pogledate statistiku, izuzimajući mečeve protiv Crvene zvezde, primili smo malo golova, ali smo ih malo i dali, a fudbal se igra upravo zbog golova. To ide na bolje, ali može još mnogo više. Samo ne treba vršiti pritisak na naše napadače. Neka rade svoj posao, a poučen iskustvom, znam da će golovi doći sami po sebi, napominje Krivokapić.

Baš kao što je to bio slučaj sa Crvenom zvezdom i Radničkim, i Voždovac je tim u čijem se sastavu nalazi nekoliko bivših igrača Vojvodine: golman Marko Ilić, zatim Lazar Zličić, Predrag Sikimić, Lazar Arsić i Nikola Trujić.

– Tim im je sastavljen od iskusnih igrača, ali oni su stizali kasno i nisu zajedno prošli kroz trenažni proces. Imaju igrače koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom reše utakmicu, ali imaju i dosta mana, za koje se nadam da ćemo sutra na pravi način iskoristiti, rekao je Krivokapić.

Utakmica između Voždovca i Vojvodine igra se sutra od 15 časova na krovu tržnog centra ‘Stadion’ u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter