0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILAN GAJIĆ ZA HOTSPORT: Znamo odakle Partizan može da zapreti, titula se ne slavi u martu!

Objavljeno: 28.02.19 u 18:00

Pred 159. večiti derbi za HotSport govorio je novajlija u timu desni bek sa prinudnim radom na levom boku Milan Gajić.

Svetkovina srpskog fudbala se približila, ostalo je još 48 sati do novog dovoboja Crvene zvezde i Partizana. Kada je reč o ‘večitom derbiju’ uvek je prisutna tenzija, kao i pritisak. To je potvrdio i Milan Gajić koji će debitovati u najvećoj fudbalskoj utakmici koju Srbija ima, mada je u karijeri imao dvoboje protiv crno, ali i crveno-belih.

– Pred svaki derbi postoji određena tenzija, ono što je najbitnije svi znamo šta nosi ova utakmica, mi se u nekom našem miru spremamo iz dana u dan, bliži se subota, svi smo motivisani i jedva čekamo da počne utakmica – počeo je priču Milan Gajić.

Fudbaleri Crvene zvezde znaju šta žele u subotu na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Svaka ekipa i svaki igrač želi da pobedi, pogotovo u ovim utakmicama, tako da je trijumf ono što želimo i za to se spremamo.

Pristalice Partizana smatraju da bi pobedom njihovog tima u derbiju mogli da ‘ospore’ titulu ako bi je na kraju osvojila Crvena zvezda, da je učine ‘nezasluženom’.

– Ne zanima nas mišljenje iz suprotnog tabora, fokusiramo se na našu ekipu – jasan je bio Milan Gajić.

Vetar u leđa crveno-belima će sigurno biti navijači. Takođe, Milan Gajić još uvek ne zna kako će proslaviti gola ako ga postigne na svom debitantskom derbiju.

– Očekujem veliku podršku naših navijača, iz utakmice u utakmicu ona je sve veća, ‘Delije’ će sigurno biti na svom nivou. Nije mi bitno da li ću dati gol, menjao bih svoj pogodak za pobedu ekipe. Ne razmišljam o proslavi, to će doći spontano.

Desni bek Crvene zvezde je istakao da očekuje dobru utakmicu, ali i da Partizan ne može da ih iznenadi.

– Dobro smo ih analizirali, znamo odakle bi mogli da nam prete. Apsolutno smo motivisani pred večiti derbi, mi takođe kao i oni u utakmicu ulazimo sa dve pobede bez primljenog gola, to sve obećava dobar meč.

Pobeda bi bila korak bliže šampionskoj kruni, ali je Milan Gajić bio više nego jasan, titula se neće slaviti 2. marta.

– To bi bio veliki korak ka tituli, ali ona se ne osvaja u februaru, već u maju – kratak, ali tačan je bio Milan Gajić.

Nema problem sa tim što je kao desni bek do sada sve utakmice u crveno-belom dresu igrao uz suprotnu aut liniju

– Ima sve svoje prednosti i mane, ja se za sada dobro snalazim, nadam se da će tako biti i dalje i da ću izvući najbolje iz igara na toj poziciji.

Oko 20 dana je prošlo od kada je iz Francuske stigao na naš najveći stadion, utisci su sjajni, bolji nego u gradu poznatom po vinogradima – Bordou.

– Sve je na vhunskom nivou, zaista sam iznenađen, mogu da kažem da što se rada i organizacije tiče da je na boljem nivou nego što je bilo u Francuskoj.

FOTO: STARSPORT

Na kraju Milan Gajić je pohvalio trenera Vladana Milojevića i stručni štab, uz konstataciju da mu je drago što Zvezda igra moderan fudbal u kom su i bekovi veoma zaslužni za učinak u napadu.

– Rad na treninzima sa stručnim štabom je na jednom veoma visokom i profesionalnom nivou. Vladan Milojević je jedan moderan trener, bekovi koji stoje visoko čine moderan fudbal, to je za nas bekove plus što možemo da učestvujemo u napadu – zaključio je Milan Gajić.

Večiti 159. derbi na programu je u subotu od 18 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter