2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT / HOTSPORT

HS DERBI SPECIJAL: Degenek: Zvezdu može da ugrozi samo Zvezda; Janković: Partizan da napadne kao i u Humskoj

Objavljeno: 28.02.19 u 12:42

Ovog vikenda očekuje nas najveći klupski fudbalski događaj u zemlji.

Po 159. put snage će odmeriti Crvena zvezda i Partizan, u subotu od 18 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’.

U drugom navratu ove sezone, pošto je na stadionu u Humskoj rezultat bio 1:1. Oba kluba u dosta drugačijoj situaciji u odnosu na prethodni okršaj. Crveno-beli više ne igraju Ligu šampiona, dok su crno-beli trenutno treći na tabeli i grčevito se bore za poziciju broj dva.

Razlika je i u igračkom kadru. Zimski prelazni rok je učinio svoje, a ‘najbitniji šrafovi’ koji su napustili ‘večite’ su Miloš Degenek sa jedne i Marko Janković sa druge strane. Degenek je pojačao redove Al Hilala iz Saudijske Arabije, dok se Janković preselio u Seriju A, SPAL.

Upravo ova dva fudbalera su u specijalu HotSport-a pred 159. ‘večiti derbi’ iznela svoja očekivanja od subotnjeg spektakla.

Kakav je osećaj, bliži se prvi derbi otkako ste napustili klub i Superligu?

Degenek: Čudan je osećaj, oduvek mi je želja bila da odigram derbi na Marakan. Igrao sam u gostima, ali ne i kod kuće. Biće prilika da odigram i na našem stadionu i pobedim Partizan u dresu Zvezde. Čudno mi je zaista, nekako.. pozitivna energija, ali i trema iako ne igram. Jedna stvarno velika utakmica.

Janković: Sada je osećaj pomalo čudan jer nakon odigranog velikog broja ‘večitih derbija’ i pozitivnog skora u istim sam prešao u drugi klub i više nisam deo jedne od najvećih utakmica ovog dela Evrope. Krenuo sam dalje, ali će mi derbi svakako nedostajati jer je to definitivno nešto posebno.

Šta mislite o trenutnom timu Partizana?

Degenek: Mislim da su dobar tim, korektan. Koliko vidim dobro im je došla pauza da se skoncentrišu i saberu u fudbalskom smislu. Psihički i fizički su spremniji, počeli su dobro drugi deo prvenstva i očekujem kvalitetan meč u subotu.

Janković: Partizan ima odličnu ekipu i sjajnog trenera. Dobro smo započeli prvenstvo, a nadam se da će se naš kvalitet i videti u subotu na stadionu ‘Rajko Mitić’. Znam da su dovoljno motivisani jer su svesni dresa koji nose, jedino što im je potrebno su odvažnost i koncentracija od početka do kraja.

Šta mislite o trenutnom timu Zvezde?

Degenek: Zvezda se dobro pojačala, dovedeni su kvalitetni fudbaleri jer se već jednim okom gleda ka kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izuzetno dobar tim, utakmica protiv Radnika možda i nije bila najbolja, ali će sigurno poslužiti kao motivacija. Pokazaće momci zube kod kuće sigurno.

Janković: Smatram da i Crvena zvezda ima odličan tim, ali je pritisak na njihovoj strani. Igraju kod kuće pa postoji imperativ pobede iako ne bi trebalo da im je to prioritet u suštini.

Kakvu utakmicu očekujete?

Degenek: Očekujem borbu, sa puno prekida u prvih 15, 20 minuta. Mislim da Partizan neće igrati onako kako je ušao u prvi derbi, već će pokušavati da uspori tempo. Prvo poluvreme u 158. derbiju im je najboljih 45 minuta ove sezone. Sigurno će nastupiti na drugi način kod nas, defanzivnije. Čekaće kontre. Mislim da će Zvezda biti dominantna, a kroz taj ‘tvrd fudbal’ verujem da će se pokazati kvalitet Crvene zvezde. Voleo bih da ranim golom otvorimo utakmicu, biće interesantnije, sa aspekta gledaoca smatram.

Janković: Nadam se da ću gledati izrazito ofanzivan Partizan, nešto slično onome iz 158. ‘večitog derbija’ na našem stadionu. Tada smo bili mnogo bolje, pogotovo u prvom poluvremenu i nismo dozvolili Zvezdi da pokrene igru.

FOTO: STARSPORT

Koja je vaša prognoza rezultata?

Degenek: Ne želim ništa da prognoziram. Sećam se priče pred prošli derbi i oko nerešene utakmice sa Napolijem. Odigrali smo dobro u Ligi šampiona i svi su pričali da ćemo pobediti Partizan 4:0. Preko glave mi je toga, ne volim prognoze pa ni neću ništa konkretno prognozirati. Voleo bih da pobedimo, i to komotno. Da pokažemo autoritet.

Janković: Da se ne uplićem u neke dublje prognoze, iskreno verujem u pobedu Partizana.

Ko bi najviše mogao da ugrozi tim za koji ste igrali?

Degenek: Zvezdu u subotu može najviše da ugrozi Zvezda. Kao i kod prošlog derbija, nije nas Partizan ugrozio, već sami sebe. Tada nismo psihički ušli u derbi kako dolikuje, ne sme da nam se ponovi ta greška. Ako psihička priprema ne bude odgovarajuća, Zvezda može da ugrozi sama sebe. Znam da igrači neće to dopustiti, maksimalan je fokus na meč, nema Lige šampiona. Kada se o pojedincima Partizana radi, Rikardo Gomeš je najveća pretnja.

Janković: Sastavljeni su od dosta dobrih pojedinaca… Doduše nisam pratio ko je počinjao utakmice u drugom delu sezone za Zvezdu, da li su tu Boaći, Simić… Kako već igraju napred, ali definitivno je Marko Marin taj na koga treba posebno obratiti i pažnju, ne smeju da dopuste da se razigra.

Da li ćete gledati utakmicu?

Degenek: Sigurno. Moj meč je u petak veče, subotu sam rezervisao za gledanje ‘večitog derbija’.

Janković: Gledaću utakmicu sigurno, postoji mogućnost da budem i na stadionu.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu – HOTSPORT.

0
0

2 Komentara

  1. Degenek je u intervjuu za australijski “Sport Cronicle” istakao da nije svojom voljom napustio Zvezdu! Ispada da su ga na silu isterali, njega jedinog koji je pokazao kvalitet od igrača odbrane! Zar ovo nije malo čudno što radi interesna grupa koja vodi Zvezdu?! Zadnja utakmica Zvezde u Surdulici je bila blamaža epskih razmera! Još jednom se pokazalo kao neprihvatljivo da svi oni igrači koji su dokazali da su nesposobni za ozbiljno takmičenje kakvo je grupna faza LŠ, ne mogu igrati ni u SLS! Spori protok lopte i sporo trčanje su karakteristika Zvezdine igre! Utakmica protiv Radnika je pokazala svo beznađe, svo bespuće i sumornu realnost u Zvezdi! Kako možemo pobediti onaj tim u nekrofilskim dresovima?! Jedino pomoću trikova, jer će oni ući napaljeni u susret! Dosadašnje igre Zvezde mi ne daju nadu da možemo savladati tim u nekrofilskim dresovima!

    0
    0
    Odgovori
  2. Degenek: Zvezdu u subotu može najviše da ugrozi Zvezda! Ako, pročitamo pažljivo šta kaže bivši prvotimac Zvezde, to znači da Zvezda nije bila dobro psihički pripremljena pred utakmicu sa Partizanom najesen, kao i u grupnoj fazi LŠ! Čovek prenosi svoje iskustvo! Pametnom dosta!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter