0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

SERIJA A: Razgoropadio se Napoli, najubedljiviji poraz Parme u sezoni i majstorstvo Arkadijuša Milika

Objavljeno: 24.02.19 u 20:04

I najubedljivija pobeda Napolija na gostovanju ove sezone, dok je Parmi četvrti uzastopni kod kuće.

Odlična utakmica Napolija i svega jedna prava prilika na meču za Parmu kada je udarac Žervinja odbranio Meret. Rezultatom 4:0 Napoli je na gostovanju porazio Parmu.

Činjenica da je Napoli došao u Veronu da napadne od samog starta, tako je i bilo. Nekoliko prilika pred golom Sepea i pogodak već u 19. minutu. Prelepa akcija Zjelinskog i Hisaja. Poljak je odigrao do Albanca, koji mu je iz prve, i to iz okreta, vratio i stvorio mu sjajnu šansu iz koje je Zjelinski lepo gađao.

Svega petnaestak minuta kasnije, vođstvo je duplirano. Prekršaj na 18 metara od gola Parme, loptu je namestio Arkadijuš Milik i nadmudrio fudbalere rivala, poslao loptu ispod živog zida, a Sepa nije ni pokušao da se baci i na taj način odbrani udarac Poljaka. U tom momentu Parma – Poljska, 0:2.

Kucka je u drugom poluvremenu odlično uposlio Žervinja koji je pretrčao Malkuija, ali i pao nakon kontakta sa defanzvcem Napolija. Međutim, Danijele Kifi nije po drugi put na ovoj utakmici gledao snimak iako je bio na audio vezi sa VAR studijom.

A svoju klasu i majstorstvo Arkadijuš Milik pokazao je u 73. minutu. Prvo odličan prijem lopte Milika pored Bruna Alveša, namestio se u svega par pokreta i uputio udarac tik pored noge Portugalca. Izuzetno precizno i efektno za vođstvo od tri gola prednosti.

Samo što se na terenu pojavio Unas, počeo je da pravi ozbiljne probleme Parmi koja je u tim momentima bila bez najaktivnijeg Žervinja, njega je na terenu zamenio Skjapakaze. Kaljehon, Verdi, pa Adam Unas i gol! Sve je počelo odličnim dodavanjem Alana, zatim su se nizali pasovi gostujućih igrača dok lopta nije stigla do momka koji je na terenu do gola proveo svega dva minuta i to umesto Arkadijuša Milika.

Za kraj i jedan manji incident. Kucka se u momentima nervoze za domaćina zaleteo i kolenom udario Alana, koji mu u tom duelu nije ostao dužan. Međutim, umalo je nakon toga došlo do fizičkog konflikta nakon što se brazilski fudbaler iznervirao, a Kucka je bio i na udaru Kalidu Kulibalija, međutim samo verbalno.

SERIJA A – 25. KOLO

Petak
Milan – Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Subota
Torino – Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone – Roma 3:2 (1:2)
/Sijano 5, Pinamonti 80 – Džeko 30, 90+5, Pelegrini 31/

Nedelja
Sampdorija – Kaljari 1:0 (0:0)
/Kvaljarela 66pen/

Bolonja – Juventus 0:1 (0:0)
/Dibala 67/

Sasuolo – SPAL 1:1 (1:0)
/Peluso 43 – Petanja 68pen/

Kjevo – Đenova 0:0

Parma – Napoli 0:4 (0:2)
/Zjelinski 19, Milik 36, 73, Unas 82/

20.30 Fjorentina – Inter

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter