0
Domaći fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

MILOŠ DEGENEK ZA HS: Gađali su nas flašama, papučama, patikama, ali ne samo tim…

Objavljeno: 24.02.19 u 00:03

Bivši Zvezdin štoper našao se u netipičnoj situaciji na prvom derbiju koji je odigrao u Saudijskoj Arabiji.

Njegov Al Hilal je rezultatom 2:0 savladao Al Itihad, čime se dodatno učvrstio na tabeli Pro lige.

Reprezentativac Australije se u jednom momentu našao pored aut-linije, kada su prisatlice domaćeg tima ka njemu počele da pacaju flaše, patike i razne druge predmete… Nakon toga se štoper se nije pomerio već je nastavio da im mahanjem pokazuje dase nije uplašio, što ih je dodtano razljutilo, a sudija je morao da priđe i vrati ga na teren.

– Ovo je najveća utakmica u arapskom fudbalu, to nije derbi, to je arapski ‘Klasiko’ kako ga oni zovu. Na tribinama je 65 hiljada navijača i atmosfera je vatrena kada igraš u gostima, kao što se i videlo. Nisu navijači samo mene u tom momentu gađali papučama i flašama, nego se to dešavalo skoro čitavu utakmici. Kada neko krene da izvede korner oni bi ubacivali predmete, što svakako smatram da nije lepo jer smo mi ipak fudbaleri, a ne neko koga treba gađati i vređati. Mi tamo nismo nikoga vređali, niti gađali, počeo je Degenek priču za HotSport.

(VIDEO:YouTube/FTBL)

Defanzivac je istakao da ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju na sportskim igralištima, a potom je objasnio šta su sve on i njegovi saigrači zatekli na terenu.

– Meni to nije bio problem bio, pobedili smo 2:0. Kada je lopta izašla van terena, ja sam krenuo po nju i tada je nekoliko flaša palo pored mene. Bilo mi je krivo što su nas gađali i jednostavno sam pokazao da se ne plašim toga, da im je glupo to što rade i da tako nešto ne bi trebalo da se viđa u fudbalu, ne samo tu nego bilo gde. Generalno bi fudbal trebalo da bude normalan sport i da publika gleda normalno, a ne da bacaju ljudi stvari na nas. Ostao sam ispred njih i pokazao da se ničega ne plašim i da me nije strah.  Posle meča kada smo videli da ima patika i papuča na terenu, čak smo našli i jednu bateriju koja je veličine mobilnog telefona, bili smo svesni šta je svo moglo da se dogodi. Sad zamislite da nekoga ako nešto pogodi u glavi, šta bi moglo da se dogodi.

Za kraj se doskorašnji igrač kluba iz Ljutice Bogdana prisetio derbija koji je igrao u crveno-belom dresu.

– U odnosu na ovo, meni je derbi između Crvene zvezde i Partizana pravi. Igrao sam samo jedan i uživao, ali bih voleo da sam odigrao na Marakani ‘večiti’ derbi i da sam pobedio sa Zvezdom, ali eto nisam, zaključio je Degenek.

FOTO: STARSPORT

Ova utakmica bila je posebno interesantna zbog toga što je Miloš za rivala na suprotnoj strani imao Aleksandra Prijovića. Uovom slučaju bitka je pripala momku rođenom u Kninu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter