0
Evrokupovi

POSLEDNJE UPOZORENJE: AEK iz Atine će dve godine biti na ivici ‘žileta’ Evropske kuće fudbala

Objavljeno: 22.02.19 u 16:10

UEFA je morala da oštro sankcioniše AEK iz Atine, kada su u pitanju divljanja navijača njegovih navijača u duelu Lige šampiona protiv Ajaksa.

Nema više šale sa Evropskom kućom fudbala, posebno ne kada je reč o huliganizmu. Sa tim stavom sada se direktno upoznao i atinski AEK, koji je danas dobio kaznu zbog divljanja navijača u meču protiv Ajaksa.

Bio je to duel grupne faze Lige šampiona, u kom su pristalice šampiona Grčke doneli nove nemile scene na tribinama svog Olimpijskog stadiona u prestonici.

Zbog toga, UEFA im je dodelila dve godine uslovne suspenzije, što znači da će ukoliko se ponovi najmanji incident u tom periodu, biti izbačeni iz evropskih takmičenja u periodu od godinu dana.

Takođe, AEK će morati da odigra naredne dve utakmice u Evropi bez prisustva publike, a tu je i novčana kazna od 80.000 evra.

Grci su presrećni, jer se očekivalo da kazna neće biti uslovna, već da će već sada biti izbačeni iz Evrope za narednu sezonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter