0
Domaći fudbal

FOTO: FK ZEMUN

DEJAN ĐURĐEVIĆ: Pobeda je imperativ, ali i Mačvi ‘gori pod nogama’

Objavljeno: 22.02.19 u 19:00

Zemun će ovog vikenda odigrati prvu utakmicu na domaćem terenu u 2019. godini.

Rival je Mačva iz Šapca a meč počinje u subotu od 13 časova.

– Nama je svaka utakmica važna, a pobeda kod kuće nam treba više nego išta. Treba nam da vežemo rezultate, u redu je da beležimo bod po bod, ali nam je potrebna pobeda – to je imperativ. Ne samo ovu, već svaku utakmicu do kraja. Mačva je u istom problemu kao i mi, teška borba za opstanak. Sada se lomi. Mislim da ćemo kroz ovakve utakmice biti još bolji. Fudbal je stvar repeticije, uvek je isto. Od subote do srede, pa od srede do subote. Život fudbalera i trenera je od sedmice do sedmice, dan nakon Rada smo zatvorili analizu tog meča i krenuli dalje. Drago mi je da su na Banjici bili navijači i dali nam podršku, pozvao bih ih da dođu u što većem broju i u subotu da nas podrže.

Potom se trener Đurđević osvrnuo i na protekli vikend kada je na gostovanju Zemun igrao 1:1 sa ekipom Rada.

– Novi početak i dosta novih stvari kao i nepoznanica, za puno drugih ekipa, kamoli za nas koji smo promenili 14 igrača. Generalno mogu da budem zadovoljan. Izmenile su se neke stvari, ova ekipa ranije kada je gubila više nije mogla da se vrati, a prošlog vikenda smo i nakon vođstva protivnika uspeli da izjednačimo, a da smo bili malo hrabriji mogli smo da prelomimo i uzemomo tri boda. Imamo dosta benefita iz meča sa Radom koje moramo da izvučemo za utakmicu sa Mačvom. Uz sve probleme koje imamo, mi smo ekipa u formiranju. Jedna važna stvar je i što smo faktički tek drugi put izašli na pravu travu jer treniramo na veštačkoj, iz razloga da bismo sačuvali naš teren jer će nam trebati. To nam nije išlo na ruku jer smo ekipa koja hoće da igra kroz pas, sa brzom loptom i tranzicijom što nismo uspeli u prvom poluvremenu protiv Rada. Ulazak Mrkaića i Ilića u drugom je doneo pozitivan impuls što nam treba. Da smo bili malo svežiji i hrabriji mogli smo i do tri boda.

Analizirane su i negativne i pozitivne stvari posle starta prolećnog dela Superlige.

– Ono što ne valja jeste povreda Vučića koji je već imao tešku povredu, teško su mu pale i pripreme, ali se muči, napreduje i to je drugi važan igrač uz Tomića koji je imao jednu dužu pauzu. Nije lako vratiti se posle toga, ali smo ih doveli na zadovoljavajući nivo. Videćemo šta će biti do samog početka utakmice sa Mačvom. Pozitvna stvar je debi Ilića, dečko je 2001. godište i odigrao je prvu utakmicu u Superligi za ekipu Zemuna. Mrkaić je takođe bio odličan, kao i Stojanović kog faktički niko ne zna, dete je iz trećeg ranga, sa Uba došlo ovde, odigrao je više nego korektno. Raduje me što ova ekipa računajući i pripreme još uvek nije primila gol iz igre, to je nešto što je dobro i što moramo da nastavimo, a ne smemo da dozvolimo da iz statičnih situacija kao što su korneri i sa onakvim igračima koje imamo u defanzivi, primamo golove. U ekipi je Azemović koji nije igrao, Mijailović takođe, Đalović nije igrao, kao i Sinđić u ČSK-u. Luka Stojanović, Vučić iz povrede. Mladenović koji je sa nama tek sedam dana, Kiso koji više nije igrao nego što je igrao u Čukaričkom… Nešović je bio povređen, Vidić je stigao iz druge lige… Kada se to sabere, to je skupina igrača koja nema takmičarski ritam i nije igrala mnogo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter