1
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Radnički je u ekspanziji i biće favorit na ‘Karađorđu’

Objavljeno: 21.02.19 u 13:00

Fudbaleri Vojvodine sutra će odigrati prvi meč na svom stadionu u ovoj godini.

U 23. kolu Superlige Srbije, rival crveno-belima na ‘Karađorđu’ biće ekipa Radničkog iz Niša, trenutno drugoplasirani tim na tabeli i gotovo izvestan učesnik evropskog takmičenja u narednoj sezoni.

Praktično još od 1982. godine, kada su došli do polufinala Kupa UEFA, Nišlije nisu imale uspešniju sezonu iza sebe, a velike zasluge za to pripadaju i bivšem treneru Vojvodine Nenadu Lalatoviću, koji je prošlog leta preuzeo popularni ‘Real sa Nišave’. Pored njega, u taboru niškog superligaša su i njegovi saradnici iz Vojvodine Dragan Šarac i Vidak Bratić, a dres ovog kluba trenutno nose i trojica bivših prvotimaca Voše: golman Borivoje Ristić i igrači Nikola Aksentijević i Radovan Pankov. Radnički je i ovu polusezonu započeo odlično, pošto je u prošlom kolu rezultatom 2:0 pobedio ekipu Čukaričkog, još jednog konkurenta za izlazak na evropsku scenu.

Sa druge strane, Vojvodina je proleće započela ubedljivim porazom od Crvene zvezde u Beogradu (4:0), a zebnje navijača pred ovaj meč dodatno je povećao i rezultat prijateljske utakmice protiv istoimenog rivala iz Novog Sada (1:1). Jasno je svima da će crveno-beli, ako žele prvu pobedu u ovoj polusezoni, sutra morati da odigraju daleko bolje nego na poslednja dva susreta.

Šef stručnog štaba ‘stare dame’ Radovan Krivokapić nada se da će biti upravo tako, iako izuzetno uvažava sutrašnjeg rivala njegovog tima.

– Svi kažu da je ovo još jedan derbi, iako igramo protiv ekipe koja je u samom vrhu tabele i koja je, po mom mišljenju, veliki favorit u ovom meču, jer je bodovna razlika između njih i nas jako velika. Oni su klub koji je poslednjih nekoliko godina u ekspanziji i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Imaju ambicioznog predsednika, koji vrlo dobro radi svoj posao, ali i dobrog trenera, koji je moj prijatelj i nekadašnji saigrač. Veoma dobro poznajem njegov temperament, koji on prenosi na ekipu, pa svaki tim koji vodi igra onako kakav je on kao ličnost. Dokazao se u trenerskom poslu, a bio je trener i našeg kluba, pa je on, po mom mišljenju, najveća snaga Radničkog, bez obzira na to što je reč o kvalitetnoj ekipi, kaže Krivokapić.

Radnički i Vojvodina su trenutno dve skoro potpuno različite ekipe.

– Oni imaju dobrih i iskusnih pojedinaca, za razliku od nas, koji smo dosta mladi i ekipa u stvaranju, koja će vremenom pokazati koliko može. Na ovom meču, imamo obavezu da borbenost i disciplinu podignemo na mnogo viši nivo, jer uslovi na ‘Karađorđu’ su takvi da samo fanatičnom borbenošću možemo doći do pozitivnog rezultata, a zašto da ne i do pobede? Mi ćemo na svakom meču ići na tri boda, pa ćemo se tako i sa Radničkim sudariti hrabro i odvažno, a ko bude bio bolji, neka pobedi. Što se igračkog kadra tiče, svi su zdravi i spremni za utakmicu, naglašava Krivokapić.

Prema njegovim rečima, za Vojvodinu će ovaj meč biti još teži od onog u prethodnom kolu.

– Upravo iz razloga što smo mlada ekipa, posle meča protiv Crvene zvezde sam rekao da nas u narednom kolu očekuje još teži protivnik, jer forsira vrlo agresivan stil igre, a u korist mu ide i stanje terena na našem stadionu. Da bismo došli do dobrog rezultata, na njihovu agresivnost moramo odgovoriti još većom agresivnošću, napominje Krivokapić.

Navijači Vojvodine nezadovoljni su rezultatom koji je njihov tim ostvario u derbiju protiv Crvene zvezde, bez obzira na trenutne finansijske mogućnosti dva kluba, a njihov utisak delimično deli i trener crveno-belih.

– Nisam bio toliko ljut, koliko razočaran time da smo bili uplašeni. To je jedino što mi je zasmetalo, jer sam rezultat predstavlja realnu sliku odnosa snaga između Crvene zvezde i nas. Igračima sam ukazao na greške, ispravljali smo ih tokom ove nedelje i nadam se da ih više nećemo ponavljati. To su pametni momci, razumeju situaciju, a uostalom, i tokom priprema sam im govorio da za nas prvenstvo praktično počinje od ove utakmice protiv Radničkog. Lično, ne volim da gubim i naravno da ne mogu biti srećan kad izgubimo utakmicu, ali nije bilo nikakve ljutnje i tenzije. Razočaran sam samo time što sam početak utakmice nije bio onakav kakav je bio početak drugog poluvremena, napominje Krivokapić.

Šef stručnog štaba Vojvodine izneo je svoje mišljenje i o najavljenom uvođenju VAR tehnologije u Super ligu Srbije.

– Mislim da to nije loše, jer onda ne bi bilo mesta za bilo kakve priče i kalkulacije, ali pitanje je da li imamo uslove za tako nešto. I sinoć u Ligi šampiona smo imali priliku da vidimo da je nekoliko odluka promenjeno nakon upotrebe VAR tehnologije, a što se tiče naše utakmice sutra, voleo bih da ljudi koji dođu na stadion i oni koji je budu gledali preko TV ekrana zaista uživaju u njoj, pa se zato nadam da će derbi upotpuniti naš najbolji sudija, kaže Krivokapić.

On je još jednom najavio promene u timu u odnosu na meč protiv Crvene zvezde.

– Promena će sigurno biti, jer nije isto igrati na onom terenu u Beogradu i ovom na našem stadionu. Biće potpuno drugačiji stil i način igre, pa će zato u postavi biti igrači koji su spremni za jedan veliki ‘fajt’, ističe Krivokapić.

Iako ulogu favorita dodeljuje protivniku, trener Voše veruje da i njegova ekipa ima neke prednosti.

– Juče sam dobio informaciju da Vojvodina nije pobedila Radnički na poslednjih devet međusobnih mečeva, pa imamo veliki motiv da prekinemo tu crnu seriju. Takođe, svako ko dolazi na ‘Karađorđe’, mora da zna da će Vojvodina, bez obzira na to što je mlada ekipa, pružiti svoj maksimum i dati sve od sebe. Nadam se da će ovi mladi momci imati podršku publike, kako bismo svi zajedno došli do željenog rezultata, istakao je Krivokapić.

Vojvodina i Radnički do sada su odigrali 90 međusobnih mečeva, pri čemu je Vojvodina ostvarila 41 pobedu, 26 remija i 23 poraza, uz gol-razliku 134:93 u svoju korist.

Sutrašnja utakmica počinje u 18 časova, a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po cenama od 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever). Ulaznice za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajna će biti otvorena na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.

Fudbalski klub Vojvodina podseća sve koji budu želeli uživo da prisustvuju sutrašnjoj utakmici da je, shodno članu 13 stav 1 Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, organizator meča dužan da obezbedi da se ulaznice prodaju isključivo licima koja poseduju identifikacioni dokumenat (lična karta, putna isprava i dr), odnosno da ulaz na stadion licima mlađim od 16 godina bude dozvoljen samo u pratnji roditelja ili staratelja.

Televizijski prenos meča između Vojvodine i Radničkog omogućen je na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter