Zdravko Mamić je u Županiskom sudu u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u Dinamu iz Zagreba, a sada mu preti nova kazna…

Alfa i omega hrvatskog fudbala Zdravko Mamić nalazi se pred novom optužnicom za proneveru 2,2 miliona evra koja pripadaju Dinamu iz Zagreba. Naime, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Mamića.


Po optužnici on je od 2002. godine do 2007. godine u Zagrebu i Klagenfurtu kao član izvršnog odbora Dinama i izvršni potpredsednik kluba ovlašćen za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u ‘Hipo Alpe Adria Banci’ podigao 2,2 miliona evra za svoje potrebe. U optužnici se navodi da je naložio prenos više od 97.492 evra na svoj račun otvoren kod banke u Austriji, kao i da je lično podigao skoro 2.200.000 evra.

Zdravko Mamić je sa trojicom saradnika već osuđen zbog malverzacije novcem kada je oštetio Dinamo za 15,5 miliona evra, a državu Hrvatsku za 1,6 miliona evra. Zdravko Mamić je u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora, njegov brat Zoran na četiri godine i 11 meseci, Damir Vrbanović na tri godine, dok je poreznik Milan Pernar osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora.

Zdravko Mamić je zatvorsku kaznu izbegao tako što je pobegao u Bosnu i Hercegovinu čije državljanstvo takođe ima.