0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PROLETER ZA UIGRAVANJE: Marković je ‘otpao’ za derbi, evo ko bi mogao umesto njega…

Objavljeno: 20.02.19 u 17:10

Bliži se 159. večiti derbi, a Partizan nikako da zaobiđu problemi sa povredama, te će sada doći do pomeranja u dobro ugiranoj poslednjoj liniji.

Stradalo je koleno mladom Svetozaru Markoviću i čeka se odluka hoće li ili ne na operaciju. Jasno je da standardnog štopera Partizana neće biti na predstojećem večitom derbiju i ne samo tad, već i na dobrom delu prolećnih utakmica. Sada se postavlja pitanje koga umesto mladog Svetozara Markovića.

Najrealnija opcija da društvo na mestu štopera pravi Marku Valijenteu je Nemanja R. Miletić. Reprezentativac Srbije odlično igra na poziciji desnog beka ove sezone, protiv Bačke je asistirao svojim centrašutom za Rikarda, ali…

Igrač je sa iskustvom i deo karijere  (pa i u Partizanu) je igrao na poziciji štopera, to mestu u timu mu nije strano. Takođe, Partizan nema klasičnog štopera na klupi sem Bojan Ostojić  koji je u godinama i dugo nije igrao zvanične utakmice, dok bi bilo veoma hrabro protiv Crvene zvezde u tim staviti mladog Strahinju Pavlovića, iako se on nameće kao zamena u slučaju odlaska Svete Markovića. Takođe, kao zamene na poziciji desnog beka su sve bolji Grabrijel Enake i iskusni Miroslav Vulićević koji se bori sa povredom.

Zaključak je da bi Partizanova odbrana već protiv Proletera u subotu mogla da izgleda ovako Enake, N.R. Miletić, Valijente, N.G. Miletić. Odluka je na šefu struke Zoranu Bati Mirkoviću koji ima deset dana da uigra novu zadnju liniju…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter