0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIROSLAV BOGOSAVAC: Voždovac se opasno pojačao, ali mi želimo nazad na pobednički kolosek!

Objavljeno: 20.02.19 u 16:05

Čukarički je prolećni deo sezone startovao porazom u Nišu od Radničkog (2:0). Ipak, na Banovom brdu su taj neuspeh arhivirali, te su sve misli usmerili ka duelu protiv gradskog rivala Voždovca na domaćem terenu.

Na „Čairu“ jedan od najstandardnijih u belo-crnom timu je u poluvremenu ostao u svlačionici, zbog povrede. Ispostavilo se, lakše.

– Dobio sam udarac po stopalu, na isto mesto gde i u duelu protiv Levskog, poslednjeg dana priprema na Kipru. Baš je bolelo, ali sada je dobro. Radio sam terapije, već danas bio i na treningu, spreman sam za duel protiv Voždovca – kazao je levi bek Čukaričkog Miroslav Bogosavac.

Nije mnogo želeo Bogosavac da se osvrće na duel u Nišu:

– Oni su ušli prilično agresivno u utakmicu, ali i mi smo sa svoje strane dali maksimum. Gol Drinčića je „prelomio“ pitanje pobednika, do tog momenta bili smo ravnopravni. Na nama je da zaboravimo meč protiv Radničkog i okrenemo se Voždovcu.

A upravo će meč protiv gradskog rivala na Banovom brdu biti od velike važnosti. Istakao je to i Bogosavac:

– Svaka utakmica protiv Voždovca je bila kvalitetna, publika je uvek imala šta da vidi. Siguran sam da će tako biti i ovoga puta. Naš rival se zaista silno pojačao, svesni smo da nas čeka teška utakmica. Pokazali su protiv Napretka da su u formi, ali je svakako njihov plus bio što su igrali na veštačkom terenu „na Krovu“ – rekao je Bogosavac, koji je potom dodao:

– Doveli su stvarno kvalitetna pojačanja. Spoj su mladih i iskusnih, u pravom smislu te reči, ekipa su za svaki respekt. Ali, naš cilj je jasan, da se vratimo na pobednički kolosek. Nama je otišlo nekoliko igrača, iskusnijih, pre svih Bojić koji je u Čukaričkom bio pet godina. Ali, najveći adut je što smo uglavnom ostali na okupu. Imamo veliki broj mladih igrača. Malo je čudno da sam sa 23 godine jedan od iskusnijih u timu, među prvotimcima sa najviše mečeva za klub. Ali, mlađi igrači sjajno primaju sve što im se kaže.

Pred svaki prelazni rok Bogosavac je „viđen“ na izlaznim vratima kluba, ali je i ovoga puta ostao u Čukaričkom. Na tu situaciju je, kako ističe, već navikao:

– I sada sam bio spreman na svaki mogući rasplet. Već sam to istakao, kad smo ulazili u avion za Kipar, spremao sam se sve vreme kao da ću ostati u Čukaričkom. I to se na kraju i dogodilo.

Po povratku u Srbiju, Bogosavac je bio u grupi igrača koji su produžili ugovore sa klubom.

– Iskreno, ne znam ni šta sam potpisao, nisam ni čitao, samo sam „škrabnuo“. Imam puno poverenje u ljude koji vode ovaj klub – istakao je Bogosavac.

Kadrovska situacija pred meč sa Voždovce je daleko bolja nego pred gostovanje u Nišu. Boris Kopitović je odradio suspenziju zbog crvenog kartona, Stefan Šapić i Slobodan Tedić su se oporavili od prehlada, dok je i Bogosavac spreman za mali gradski derbi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter