1
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

HOTSPORT ANALIZA: Četiri stvari koje bi trebalo promeniti pre dolaska VAR tehnologije u Srbiju

Objavljeno: 20.02.19 u 00:10

Kao grom iz vedra neba danas je iz FSS stiglo obaveštenje da će se u naše prvenstvo u narednim godinama uvesti VAR tehnologija. Srbija je spremna za VAR, ali postoje stvari koje treba uraditi dok ne stigne. HotSport vam donosi listu četiri stvari koje srpski fudbal mora da ‘reši’ u susret dolasku VAR tehnologije. 

4. STARI I DOTRAJALI STADIONI

FOTO: STARSPORT

Mnogi od stadiona izgrađeni su sredinom prošlog veka. Dakle, potrebna je ozbiljna rekonstrukcija kako bi se komfor i bezbednost doveli u neki normalni tok. Neki od stadiona imaju samo jednu tribinu, a to ne zadovoljava minimum uslova za odigravanje evropskih mečeva, a to je cilj kom svi naši klubovi teže. 

3. STRUJA I TEKUĆA VODA. 

Verovali ili ne, još uvek postoje stadioni na kojima u toaletima nema vode, a bili smo svedoci da se u zimskom periodu na jednom od srpskih stadiona zarmzne česma koja curi i napravi ledeni vodopad i pravo klizalište. Sa druge strane, ukoliko odete na srpski stadion velika je verovatnoća da će vam biti potrebna lampa jer pojedini u toaletima nemaju ni svetla. Te je ‘olakšavanje’ malo teže. 

2. USLOVI NA STADIONIMA. 

Klubovi nemaju svoj ketering, niti mogućnost da se na stadionu popije voda. Nedostaje i zaštita od sunca i kiše, jer većina stadiona nije pokriveno. Fudbal je odavno postao zabava, a u svetu kroz posluženje i ketering klubovima donosi dosta prihoda. Ta praksa u Srbiji još nije zaživela, već se neretko dešava da se oduzima voda navijačima na ulazu, a na plus 30 u julu i avgustu voda je navijačima prekopotrebna. 

1. TERENI. 

Stvari su definitivno krenule na bolje, ali mnogi klubovi u Srbiji nemaju ni minimum uslova za treniranje, a još više održavanje mečeva. Pojedini klubovi na svojim terenima nemaju ni drenažu, a o prskalicama i da ne govorimo. Spartak iz Subotice bio je jedan od najčešće korišćenih primera o lošem stanju terena, Subotičani su  ove sezone uložili u rekonstrukciju terena i nastavak sezone dočekuju sa novim tepihom. Međutim, postoje klubovi u čije terene se ne ulaže već decenijama, a igraju u Superligi. 

Srbija je među prvim zemljama najavila uvođenje VAR tehnologije, a to će po mnogo čemu doprineti u rešavanju raznih nedoumica. Takođe, ukoliko želi modernu ligu Superliga i klubovi moraju da učine sve u njihovoj moći kako bi bar stvari sa liste dočekalo VAR. 

0
0

1 Komentara

  1. Smanjiti ligu na 12 timova
    doneti pravilnik uefa o licenciranju
    ko se njega ne pridrzava izbaciti u trecu ligu
    poceti od proleteraa i vranja koji nemaju svoje stadione
    zemun i rad
    tereni najgori u evropi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter