0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

VAR DOLAZI U SRBIJU: Evo kada će i zaživeti…

Objavljeno: 19.02.19 u 16:03

Mnogo se prašine diglo oko toga hoće li se ili ne uvesti VAR u srpski fudbal, odluka je ‘da’, a evo kada bi to moglo da se dogodi.

Predlog Partizana da se formira Radna grupa Zajednice i FS Srbije oko uvođenja VAR sistema u Superligu Srbije je usvojen. To je usvojila Zajednica Superlige Srbije i Prve lige Srbije. Spomenutu Radnu grupu činiće po četiri predstavnika superligaša i FS Srbije, a prvi sastanak na ovu temu biće održa za 15 dana.

Skupu je prisustvovalo 28 delegata među kojima nisu bili predstavnici Crvene zvezde i tri kluba koja se takmiče u Prvoj ligi Srbije.

Svi prisutni predstavnici Superlige glasali za to da se formira telo čiji će zadatak biti da pripremi nacrt plana za uvođenje tehnologije koja se već primenjuje u najrazvijenijim ligama sveta, od ovog proleća i u Ligi šampiona.

Prema prvim informacijama, ceo proces bi trebalo da bude gotov za dve godine, što znači da bi se VAR koristio od sezone 2021/2022.

Ipak, trebalo bi napomenuti da bi ovaj sistem pojedine ekipe mogle i ranije da uvedu, a razlog tome su UEFA pravila za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter