0
Evrokupovi

NIKO KOVAČ: Ne vidim kako će sutra biti 0:0…

Objavljeno: 18.02.19 u 19:00

Bajern Minhen gostuje u prvom meču osmine finala Lige šampiona ekipi Liverpula i, može se reći, posle dugo vremena neće biti favorit u toj fazi takmičenja.

Bajern ima dosta problema pred ovaj duel, a u Englesku nisu stigli Frenk Riberi kome se rodilo dete i Džerom Boateng koji ima stomačni virus.

– Frank ništa nije spavao, iscrpljen je, ali stiže večeras. Što se tiče Boatenga. Moramo da sačekamo, njegov stomačni grip je teže prirode. Kingsli Koman se oporavlja, imao je dve velike povrede prošle godine i s razlogom se uplašio. Mora da bude poptuno bez bola da bi mogao da igra. Optimista sam, mislim da će moći na teren – rekao je Kovač

Vrlo pohvalno je pričao o kvalitetima ‘crvenih’.

– Liverpulovo preuzimanje je perfektno. Takođe i prelazak iz odbrane u napad. Moramo da nađemo rešenja za to. Ne mogu da zamislim da sutra uveče bude 0:0.

– Imam svoju ideju kako bi trebalo da igramo sutra i defanzivno i ofanzivno. Sa Havi Martinezom ili bez njega ne znam, još ništa nisam odlučio. Postoje argumenti i za i protiv, moram najpre sve dobro da izvagam. Želim da imamo veći posed i stvaramo šanse, ali kada Liverpul ima loptu i bude napadao svi moramo da se branimo.

Jirgen Klop ranije danas je izjavio da je ovosezonski prioritet Liverpula Premijer liga, pre nego Liga šampiona. Kod Bavaraca je drugačije.

– Liga šampiona je posebno takmičenje. Bajern je uvek bio uspešan u njoj proteklih sezona. Znamo da nam utakmice u Bundesligi nisu išle baš najpovoljnije poslednjih nedelja, ali siguran sam da se to neće odraziti na sutrašnju utakmicu. Mislim da će momci biti spremni i da će odigrati jednu top utakmicu – zaključio je Niko Kovač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter