0
Evropske lige

Fudbal Super League Season 2018-2019 OFK Backa v Partizan Backa Palanka, 16.02.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NEMANJA NIKOLIĆ: Mogli smo još bolje!

Objavljeno: 17.02.19 u 15:54

Crno-beli su odneli prvu pobedu i uzeli tri boda u prvoj prolećnoj utakmici Superlige Srbije koju su igrali protiv ekipe Bačke za konačan rezultat od 3:0.

Prvi strelac za Partizan ovog proleća bio je Nemanja Nikolić, koji je znatno više uklopljen u tim nego u prvoj polusezoni.

− Ova pobeda je veoma važna i za ekipu i za mene. U ovakvim utakmicama je važno da se gol postigne što je brže moguće, jer se uglavnom susrećemo sa protivnicima koji se preterano zatvore i onda nemate previše prostora za igru. Danas to i nije bio slučaj, pa samim tim moram da pohvalim protivnika, jer su fudbaleri Bačke izašli na megdan Partizanu sa namerom da igraju fudbal i da se nadmeću. To je za svaku pohvalu!

Rezultat od 3:0 zadovoljava, a bilo je još nekoliko šansi za ubedljiviji trijumf.

− Rezultat je sam po sebi odličan, ali kao što kažete propustili smo još neke šanse, pre svega mislim na Rikarda i mene. Moglo je biti i ubedljivije.

Izgleda pravi recept za trijumf – Partizan sa dva napadača.

− Da, videli ste, izašli smo od samo starta sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rešenje za nas. Posebno mi je drago što smo oboje postigli golove. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i obradovati crno-belu porodicu svakog narednog kola. Izuzetno važno za samopouzdanje pred nastavak sezone.

Uporedio je Partizan danas i u periodu priprema u Turskoj.

− Nema preterano velike razlike u cilju, modelu, odnosno načinu kako želimo da igramo. Ali utakmice na pripremama nemaju preterano veliki rezultatski značaj kao ove. Sada su u pitanju bodovi i svaka utakmica mora da se dobije. Trenutno smo u takvoj situaciji da ne možemo dozvoliti sebi gubljenje bodova, čega smo svi svesni.

Otišao je Marko Janković, ali vratio se Zoran Tošić.

− Otišao je jako bitan igrač koji je bio u neku ruku i kreator naše igre. Nadam se da će u Spalu, gde je sada, pokazati svoj kvalitet, jer mislim da je on igrač za top 5 klubova u Italiji. Bambi nam se vratio i tek će pokazati koliko je važan za našu ekipu. Imao je nažalost peh na početku sezone i njegovo odsustvo je bilo osetno. Danas je u većem delu susreta igrao iza Rikarda i mene. Prvi put smo tako nastupili i čini mi se da je jako dobro izgledalo – zaključio je Nikolić u razgovoru za Partizanov sajt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter