0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ: Nemam šta da zemrim igračima, hvala navijačima! KRIVOKAPIĆ: Presudio je kvalitet protivnika

Objavljeno: 16.02.19 u 18:49

Crveno-beli pobedom su nastavili takmičenje u Superligi.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević bio je zadovoljan posle uspešne prolećne premijere i pobede od 4:0 nad Vojvodinom u 22. kolu.

Njega je posebno oduševio ambijent na stadionu u Ljutice Bogdana.

– U pripremi utakmice smo videli da Vojvodina ima dosta mladih igrača, koji žele i znaju da igraju fudbal, a atmosfera na našem stadionu je bila divna, što se odrazilo na njih. Hvala navijačima na sjajnom ambijentu, priredili su jedno prelepo veče, naglasio je Milojević.

Trener šampiona Srbije izdvojio je i jedan trenutak koji je, prema njegovom mišljenju, bio izuzetno važan.

– Detalj koji je možda bio preloman je šansa za Vojvodinu posle greške u našoj odbrani i odbrana Borjana pri vođstvu 2:0, ali ne mogu ništa da zamerim svojim igračima. Treba lakše da rešavamo takve situacije, da ne vraćamo rivala u meč. Ima dosta stvari da ispravimo i insistiraću na tome. Takođe, čestitam mojim i igračima Vojvodine na fer i korektnoj igri. Bilo je lepo veče za fudbal, uživali smo i želim Vojvodini od sveg srca da se vidimo u plej-ofu.

FOTO: STARSPORT

Milojević se i nešto opširnije osvrnuo na partiju crveno-belih na prolećnoj premijeri.

– Mislim da smo odgovorno odradili ono što smo se prirpemali i momci su u velikoj meri ispunili sve smo tražili. Igrali smo maksimalno fajterski od starta, toliko dugo smo zajedno i apsolutno su ispunili moja očekivanja. Malo sam se i pribojavao meča posle priprema na kojima smo baš dobro radili i nepoznanica su malo takmičarske utakmice, jer drugačiji je pritisak igrati za bodove i pred publikom. Probali smo da dođemo do rezultata koji će nam omogućuti da nas bilo kakva greška ne košta mnogo, da smo u jačem takmičarskom ritmu, možda se taj kiks ne bi ni dogodio. Pojedini igrači prvi put imaju 90 minuta posle dužeg vremena i sve u svemu mogu da budem zadovoljan.

Dvostruki strelac u trijumfu bio je Ričmond Boaći, dok su po jedan gol postigli Simić i Pavkov, a na delu su viđena i četvorica debitanta – od početka Milunović i Gajić kao levi bek, odnosno Jirka i Ivanić u drugom poluvremenu.

– Igrao je Gajić i u Bordou često na levoj strani. On je mladi reprezentativac i budućnost Crvene zvezde, dosta smo ga pratili i njemu su potrebne utakmice. Gajić se odlično služi sa obe noge i izabrali da mu damo šansu jer Vojvodina ima brze bokove zbog Gojkova i Đuričina, pa smo se opredelili da debituje kao levi bek. Imam strpljenja, žao mi je i što Vukanović nije zaigrao, čekamo i Vulića, oni imaju veliki potencijal, videli smo Jirku danas i molio bih samo zvezdašku javnost da posle 15-20 minuta ne donosimo sud. Treba njima malo vremena da se prilagode i ja mnogo verujem u njih.

Za kraj je još jednom pohvalio navijače kojih je bilo više od 20.000 na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Stvarno je bila fenomenalna atmosfera, fudbal se igra za publiku. Utakmica je bila fer i korektna, protekla je bez ijednog incidenta, uz mnoštvo lepih poteza, između ostalih i Marka Marina, ali su se istakli i ostali. Mogli smo da vidimo sve, i fenomelano i suđenje. Znam koliko god da ih dođe i navijači daju sve od sebe, i siguran sam da će i dalje podržavati ekipu, završio je Milojević.

FOTO: STARSPORT

Trener gostiju čestitao je današnjem rivalu i istakao da su njegovi igrači imali početkom drugog dela nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili.

– Pre svega, čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Pokazali su da su bez premca u ovoj našoj ligi i još jednom prikazali zaista izvanrednu igru, zbog čega smo u pojedinim trenucima delovali nemoćno. Nismo došli da se branimo i pokušali smo da igramo, ali kvalitet Crvene zvezde je presudio i ja joj još jednom čestitam i želim sve najbolje u nastavku prvenstva, kako samom klubu, tako i kolegi Milojeviću. Što se nas tiče, nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam određenim delovima igre, pri čemu posebno mislim na pas igru i želju da ugrozimo gol Crvene zvezde, napominje Krivokapić.

Manjak agresivnosti ono je na čemu će Krivokapić raditi u narednom periodu kod svojih igrača.

– Iako smo bili u deficitu od dva gola, imali smo šanse, ali ih nismo iskoristili pošto je Borjan izvanredno intervenisao. Na nama je sada da se okrenemo narednoj utakmici, koja je jako bitna za nas i to protiv veoma teškog protivnika. Ono što je bilo dobro, treba da negujemo i usavršavamo, a ono što je bilo loše moramo da ispravljamo u hodu. Potrebno je dosta rada i agresivnosti, koja nam je možda i nedostajala danas, ali mislim da je među osnovnim razlozima našeg poraza bila i atmosfera koju su napravili navijači Crvene zvezde, kojoj smo podlegli i vrlo brzo primili dva gola, pri čemu je utakmica praktično bila rešena.

On smatra da njegova ekipa može mnogo bolje da odigra nego što je to učinila danas u Beogradu.

– U najavi meča, rekao sam da sam pred igrače Vojvodine postavio zahtev koji se ne odnosi samo na ovu utakmicu, već generalno, a to je da teren posle svakog meča moraju napuštati krvavih kolena, ali sa obe noge čvrsto na zemlji. Danas nismo bili čvrsto na zemlji i to je glavni razlog zbog kojeg smo izgubili. Ova Vojvodina sigurno može bolje i trudićemo se svim snagama da to pokažemo već na narednoj utakmici, zaključio je trener novosadske ‘stare dame’.

FOTO: STARSPORT

U narednom kolu, Vojvodina će na svom terenu dočekati ekipu Radničkog, dok će Crvena zvezda gostovati Radniku u Surdulici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter