1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

SLOVAK PRVI PUT U TRAMVAJU: Jirka iznenadio odgovorom na pitanje ko je brz u Zvezdi kao on…

Objavljeno: 15.02.19 u 19:04

Mladi slovački fudbaler nije govorio za medije od kada je stigao u Crvenu zvezdu, ali je danas odlučio da im se obrati na solidnom ‘srpsko-slovačkom’.

Bio je jedan od četiri igrača koja su se danas vozila ‘Zvezdinim tramvajom’ po Beogradu. Pristao je Erik Jirka da odgovori na nekoliko pitanja na sasvim solidnom srpskom jeziku, gledajući da je u našoj prestonici nešto više od mesec dana. Prvo pitanje bilo je vezano za pripreme na Kipru i u Truskoj.

– Pripreme su bile dobre. Odlično sam primljen, saigrači i trener su top – rekao je Slovak, kome je ovo bila prva vožnja u tramvaju:

– U Trnavi nema tramvaja, mada ima u Bratislavi. Ali nisam živeo u Bratislavi.

Na konstataciju da brzo trči i da ne staje Slovak se samo osmehnuo i kratko odgovorio:

– To je normalnio – rekao je Jirka i otkrio ko je još brz u timu Crvene zvezde:

Milunović, Ben… Svi su brzi.

Sledeća tema bila je Liga šampiona sledeće sezone.

– Na vrhunskom nivou smo, pošto imamo odlične igrače. Mislim da i sada imamo šansu da se plasiramo u Ligu šampiona. Ove sezone su igrali u mnogo teškoj grupi, sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem.

Neizbežna tema bio je ‘večiti derbi’ koji je na programu 2. marta.

– O srpskom fudbalu ne znam baš mnogo, ali sam o derbiju čuo dosta. Pričao mi je Vujadin (Savić) o tome, a i kada je Zvezda igrala protiv Spartaka gledao sam snimke derbija na internetu. Video sam atmosferu, navijače, to je top, top – zaključio je Erik Jirka.

0
0

1 Komentara

  1. On je nasa velika nada, mislim da je najbolji igrac koga smo doveli u zadnje vreme. Gledao sam ga na marakani kad je igrao protiv zvezde za trnavu, strasan igrac, bice miljenik delija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter