0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Totenhem jednom nogom u sledećoj rundi – master rad Jana Vertongena (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.19 u 22:54

Engleski tim je stigao do prednosti koju će teško ispustiti u Nemačkoj.

Totenhem je na Vembliju slavio protiv Borusije Dortmund rezultatom 3:0.

Od samog početka utakmice je Totenhem nametnuo svoj stil igre, što tokom prvog poluvremena nije uspeo da pretoči u vođstvo. Nekoliko dobrih prilika na obe strane tokom prvog poluvremena, ali ozbiljnije pred Burkijem koji je bio na pravim mukama.

Napadački je Totenhem ušao i u drugi deo utakmice, što se isplatilo već nakon dva minuta igre kada je Son Hju-Min pogodio mrežu. Sjajan centaršut uputio je Jan Vertongen, a na pravom mestu našao se južnokorejski reprezentativac i doneo prednost svom timu.

Usledio je period nešto mirnije igre u kom je nekoliko puta zapretila Borusija, ali bezuspešno. Odlučujući momenat desio se u 83. minutu kada je ponovo dobar potez napravio Vertongen, ovoga puta u realizaciji. Igrači Dortmunda su krenuli u kontru što je u samom startu osujećeno, lopta je stigla do Urijea koji je uputio veoma lep centaršut i pronašao zaboravljenog Belgijanca koji je rutinski rešio situaciju u kaznenom prostoru Milionera.

Odmah po proslavi gola na terenu je umesto Lukasa Moure šansu dobio Fernando Ljorente koji je postavio konačan ishod. Samo dva minuta od ulaska, Španac se odlično pozicionirao u kaznenom prostoru Burkija nakon kornera i odreagovao u stilu najboljih napadača za 3:0.

Liga šampiona, osmina finala:

Sreda:

Totenhem – Borusija Dortmund 3:0 (0:0)

(Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86)

Ajaks – Real Madrid 1:2 (0:0)
(Zijeh 75 – Benzema 60, Asensio 87)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter