0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

DETALJI POVREDE DANILA PANTIĆA: Jedna od ređih i najnezgodnijih, stvara dosta problema…

Objavljeno: 13.02.19 u 19:41

Po povratku sa priprema iz Turske crno-beli su nastavili sa trenažnim procesom na SC Partizan-Teleoptik, kao i tehničko-taktičkim treninzima.

Ipak, među igračima koji još nisu krenuli sa treninzima na terenu je i Danilo Pantić, koji već mesec dana ima upalu Ahilove tetive, baš kao i Đorđe Ivanović.

Pored terapija u medicinskom bloku na SC Partizan-Teleoptik, Danilo drugi popodnevni trening radi u teretani i u bazenu.

− Evo me u Wellnesu centru radim vežbe u bazenu i u teretani ukupno oko dva sata. Biću sat vremena u bazenu kako bih radio vežbe koje nemaju uticaj na Ahilovu tetivu koja mi je povređena, pošto je važno da nemam nikakav kontakt sa podlogom. Uz te vežbe ću jačati tetive i oporaviti se u što bržem vremenskom periodu. Nadam se da ću brzo početi da treniram, a samim tim i da budem spreman za utakmice.

Povreda Ahilove tetive je veoma nezgodna i oporavak zna da traje od dve do šest nedelja.

− Da, evo već mesec dana sam pasivan ne radim ništa, stavljam led u velikim količinama što je veoma bitno. U tetivama ima malo krvi i teško je doći do nje. Svaki dan hodamo u toku dana i samim tim je iritiramo. Jedna od ređih i nezgodnijih povreda.

Period priprema koji si morao da radiš van ekipe psihički je bio težak.

− Bilo mi je teško, proveo sam tamo sa momcima dve nedelje, ali ne treba žaliti za onim što ne možemo da promenimo, već biti pozitivan i nadati se da ću im se što pre pridružiti na terenu. Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, mi smo u neku ruku spremni na to, a dobro je da nije neka teža povreda. Ove ‘male’ su ok, nek ostane tako, sve se da izlečiti.

Partizan u prvom prolećnom kolu Superlige igra sa ekipom Bačke, a vrlo brzo sledi i ‘večiti’ derbi.

− Veoma je bitno da ovo prvo kolo počnemo na pravi način, pobedom. Igraćemo protiv jedne defanzivne ekipe i nadam se da ćemo sve utakmice do derbija pobediti, a onda dati svoj maksimum i pobediti i u derbiju.

Defanzivna ekipa znači ‘parkiran autobus’…

− To i mi radimo kada izađemo na megdan nekom težem protivniku, što ne znači da je to pogrešno, jer neki timovi mnogo puta izvuku benefit iz toga. Naše je da probijemo autobus i postignemo gol − završava Danilo Pantić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter