0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA 1/8: Devet minuta ludila na ‘Olimpiku’, Roma ima prednost pred revanš, Porto nije bez šanse (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.19 u 22:58

Odigran je prvi meč osmine finala Lige šampiona u kom je Roma sa 2:1 (0:0) pobedila Porto i sa minimalnom prednošću ide na revanš u Portugaliju.

Cela utakmica stala je u devet minuta, u periodu od 70. do 79. minuta pala su sva tri gola. ‘Vučica’ je izašla na kraj sa ‘zmajevima’, ali tek je odigrano prvo poluvreme.

Kada je reč o prvih 45 minuta na ‘Olimpiku’ oni su bili za zaborav. Jedno traženje penala u 23. minutu od strane fudbalera Rome i stativa Džeka u 38. minutu bili su sve što smo videli. A, onda je usledio karambol u drugom poluvremenu.

‘Vučica’ je zapretila u 50. minutu preko Kristantea, ali je njegov udarac iz ne velike udaljenosti sjajno skinuo legendarni Kasiljas. Sedam minuta kasnije zapretio je Porto, pokušao je Pereira, ali ne baš precizno. Roma je novu šansu stvorila u 67. minutu kada je solo akciju Pelegrini završio udarcem ka golu, ali je Kasiljas ponovo bio maestralan.

Roma je povela u 70. minutu, Džeko je loptu primio u srcu kaznenog prostora Porta, uposlio Zaniola, a ovaj precizno pogodio donji ugao za 1:0. Radost na ‘Olimpiku’ se nije stišala kada je posle kontranapada Džeko šutirao sa distance, pogodio je stativu, lopta se odbila do Zaniola kome nije bilo teško da pogodio za 2:0. Ipak, Porto se nije predavao i tri minuta kasnije Adrijan je samnjio na 2:1.

Za rezultat koji ‘zmajevima’ daje za pravo da se nadaju da za tri nedelje na svom ‘Dragau’ mogu da eliminišu prošlogodišnjeg polufinalistu Romu. Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta za ‘vučicu’.

ROMA – PORTO 2:1 (0:0)
(Zaniolo 70, 76 – Adrian 79)

Stadion: Olimpiko
Kapacitet: 72.698
Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Roma (4-3-3): Mirante – Florenci, Manolas, Facio, Kolarov – Pelegrini, De Rosi, Kristante – Zaniolo, Džeko, El Šaravi. Trener: Euzebio Di Frančesko.
Porto (4-3-3): Kasiljas – Militao, Felipe, Pepe, Teljes – Erera, Danilo, Fernando – Otavio, Saoreš, Braimi. Trener: Seržo Konseisao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter