1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA – KO S KIM DO KRAJA: Mogu li Radnički i Partizan stići zahuktalu Zvezdu i uneti neizvesnost pred plej-of? (ANKETA)

Objavljeno: 12.02.19 u 20:50

Zimska dremka za fudbalere u Srbiji je završena, u subotu se nastavlja domaće prvenstvo u kom mnogi Crvenu zvezdu već vide kao šampiona, dok neki smatraju da borba za krunu nije gotova.

Naravno, kada se baci pogled na tabelu jasno je da je Crvena zvezda najbliža tome da kroz cilj šampionske trke prođe sa ogromnom prednošću. Crveno-beli jesenas nisu znali za poraz, imaju samo dva remija i devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Radnički iz Niša. Partizan je tek treći sa 15 bodova manje, te se čini da nema podele bodova i da se igra 30 kola da bi pehar već bio u vitrinama stadiona ‘Rajko Mitić’. Ovako podela bodova posle 30 kola mogla bi da donese kakvu-takvu neizvesnost u plej-ofu, ali je zato potrebno da u preostalih devet kola Radnički smanji ili bar ostane na istoaj bodovnoj razlici, a Partizan uspe da smanji zaostatak za liderom na ‘minus šest’.

HotSport vam predstavlja rasporede Crvene zvezde, Radničkog iz Niša i Partizana do kraja ligaškog dela sezone.

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA – 59

Crvena zvezda situaciju drži apsolutno u svojim rukama. Raspored ide na ruku četi Vladana Milojevića. Nema tu velikog broja teških utakmica, mada svaka može biti teška ako se ne shvati ozbiljnio. Meč odluke je svakako 159. večiti derbi kada bi Crvena zvezda na stadionu ‘Rajko Mitić’ mogla pobedom da izbaci Partizan definitivno iz borbe za titulu. Od mogućih ‘mina’ mogli bi smo da izdvojimo gostovanje u Lučanima 6. marta.

16.2 – Vojvodina (D)
23.2 – Radnik (G)
2.3 – Partizan (D)
6.3 – Mladost (G)
9.3 – Zemun (D)
17.3 – Rad (G)
30.3 – Mačva (D)
3.4 – Bačka (G)
7.4 – Proleter (D)

FOTO: STARSPORT

RADNIČKI NIŠ – 50

‘Real sa Nišave’ jeste prvi pratioc Crvene zvezde i po bodovnom zaostatku najbliži šampionu Srbije, ali… Pred Radničkim je paklenih devet kola u nastavku prvenstva. Četa Nenada Lalatovića ima nekoliko veoma teških utakmica, već na startu na ‘Čair’ dolazi Čukarički, a sedam dana kasnije sledi gostovanje ne toliko jakoj, koliko kod kuće neugodnoj Vojvodini. Najveći ispit za Nikolu Drinčića i drugare je svakako gostovanje Partizanu 6. marta. Tada će se Radnički ne samo boriti da održi korak za Crvenom zvezdom, već i da ne dozvoli crno-belima da mu ugrozo drugo mesto.

16.2 – Čukarički (D)
23.2 – Vojvodina (G)
2.3 – Radnik (D)
6.3 – Partizan (G)
9.3 – Mladost (D)
17.3 – Zemun (G)
30.3 – Rad (D)
3.4 – Mačva (G)
7.4 – Bačka (D)

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN – 44

Neće se Partizan sigurno predati, iako je pred nokdaunom kada je reč o trci sa Crvenom zvezdom. Ono što izabranicima Zorana Mirkovića nikako ne ide na ruku jeste ‘paklen’ raspored, teži nego Zvezdi i Radničkom. Naime, Partizan ima oba meča da odigra sa gore pomenutim rivalima, prvo ide na noge Zvezdi 2. marta, pa tri dana kasnije čeka Radnički iz Niša. Tu će se lomiti sudbina Partizana, koji ne sme ovog proleća da kiksne bukvalno nijednom. Ipak, muke po crno-bele se ne završavaju tog 6. marta, jer ‘parni valjak’ pred sobom kasnije ima još nekoliko ‘mina’. Tu pre svega mislimo na gostovanje Napretku u Kruševcu krajem marta, a kasnije i gradski derbi sa Čukaričkim. Na kraju ostaje u poslednjem kolu gostovanje u Novom Sadu, nije ‘stara dama’ više toliko jaka da može da preti večitima, ali može biti dovoljno motivisana borbom za plej-of da nekog od velikih favorita saplete na svom ‘Karađorđu’.

16.2 – Bačka (G)
23.2 – Proleter (D)
2.3 – Crvena zvezda (G)
6.3 – Radnički (D)
9.3 – Voždovac (G)
17.3 – Spartak (D)
30.3 – Napredak (G)
3.4 – Čukarički (D)
7.4 – Vojvodina (G)

Da li smatrate da će Crvena zvezda povećati ili ispusti prednost u odnosu na Radnički i Partizan do plej-ofa?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

HotSport možete pratiti i na Instagramu – hvala na poverenju!

0
0

1 Komentara

  1. Koja crna neizvensost?da li ste realni?prvo partizan mkra da pobedi Zvezdu na Marakani,a to je u ovom trenutku naucna fantastika(budimo realni)…sa druge strane ne smeju da imaju poraze sto je opet naucna fantastika…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter