0
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Zvezda se pojačala za duplu krunu, Partizan utonuo u zimski san, Radnički čuva drugo mesto…

Objavljeno: 11.02.19 u 22:54

Transfer pijaca je zatvorena. Vreme je da svedemo račune. Hotsport vam donosi kompletnu listu transfera u srpskom fudbalu

Sportski direktori imali su pred sobom težak posao, neki su bili aktivni, a u nekim klubovima nedostatak finansija je diktirao aktivnost, te su bile svedene na minimum. Crvena zvezda dovela je kvalitetna pojačanja koja će im pomoći u borbi za duplu krunu, Partizan je bio tih i nije mnogo kupovao. Da li je to bila prava odluka znaćemo na kraju sezone. Sa druge strane, Voždovac je obavio veliki posao i posrnulog zmaja podigao ponovo u nebesa. Hotsport vam na jednom mestu donosi sve transfere u zimskom prelaznom roku. Da li ste zadovoljni kako je vaš tim odradio posao? 

*CRVENA ZVEZDA

Došli: Nemanja Milunović (Bate Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Erik Jirka (Spartak Trnava), Aleksa Vukanović (Napredak Kruševac), Milan Gajić (Bordo), Mirko Ivanić, (Bate borisov).

Otišli: Nemanja Milić (Bate Borisov), Nenad Krstičić, (AEK), Miloš Degenek (Al Hilal), Dejan Vidić (pozajmica, Zemun), Nikola Stojiljković, (Majorka), Dejan Meleg (Levadiakos), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Ze Markos, (Grbalj).

Ocena:  Crvena zvezda nije bila pod moranjem da prodaje pošto-poto. Nosioci igre u ekipi Vladana Milojevića ostali su u klubu, a dovedena su potrebna pojačanja. Najbolji strelac lige pojačao je Zvezdu, te će Aleksa Vukanović ove sezone imati priliku da nastavi golgeterski niz. Crvena zvezda najavljuje borbu za duplu krunu, a potom i napad na Ligu Šampiona. Uigranost postojećeg, ali i pojačanja igračkog kadra daće Crvenoj zvezdi priliku da sa prošlosezonskim iskustvom napadne Ligu šampiona. 

FOTO: FK Crvena zvezda

*RADNIČKI NIŠ:

Došli: Petar Petrović (Bromapojkarna), Nikola Čumić (Metalac Gornji Milanovac), Marko Živković (DAC – Dunaskaja Streda), Damir Kojašević (Šakhter Karagandi), Aleksandar Kostić (Rapid) 

Otišli: Siniša Babić, Mladen Živković (Rad), Aleksandar Stanisavljević (Bei Sakhin), Andrija Mijailović, Nikola Aksentijević (Napredak), Uroš Damnjanović (Radnik Surdulica) Marko Mitrović (Dinamo Vranje – pozajmica).

Ocena: Zima je u Nišu bila zanimljiva. Dosta se raspravljalo hoće li Lalatović ostati na Čairu, što je možda i najveće pojačanje Radničkog. U prelaznom roku ekipa nije pretrpela mnogo promena. Klub je doveo pet zvučnih pojačanja, a ekipu su napustili igrači koji su imali manju minutažu. Radnički želi da osvoji kup na svom Čairu, kao i da izbori izlazak u Evropu, a sa ovim timom to će im biti olakšano. Kontinuitet daje očuvanje kostura, a konkurenciju u veznom redu pojačaće Petrović i Kojašević. Čumić će imati od koga da uči, pošto u Nišu na njega gledaju kao zalog za budućnost. 

FOTO: FK RADNIČKI NIŠ

*PARTIZAN:

Došli: Musa Nđe (Stabek), Radivoj Bosić, (Crvena zvezda), Dejan Georgijević (Ferencvaroš)

Otišli: Strahinja Bošnjak (Voždovac), Marko Jovičić (Hibernians), Marko Janković (SPAL)

Ocena: Mnogo toga nije štimalo u Partizanu tokom jeseni, ali iz kluba nije bilo mnogo promena. Zoran Mirković se nada da je pripremni period bio dovoljan da osveži njegov sastav. Najzvučnije pojačanje Musa Ndže na pripremama nije pokazao bog zna šta, verovatno će mu trebati vremena da se uigra i privikne na novi sistem, a to može biti kobno po Partizan koji ne sme da priušti neuspehe ukoliko želi da prestigne Radnički na tabeli Superlige. 

FOTO: FK PARTIZAN

*ČUKARIČKI

Došli: Stefam Kovač (Crvena zvezda), Luka Luković (Muskron) 

Otišli: Petar Bojić, Luka Ristivojević, Darko Zorić (Okzhtepes)

Ocena: Ekipa koja je na okupu više sezona. Dobro se poznaju i ne bi iznenadilo ukoliko uhvate momentum i popnu se na tabeli. Igrači Sime Krunića uigrani su u višegodišnji sistem ekipe sa Čukarice, a to u srpskom fudbalu može biti velika prednost. 

FOTO: FK Čukarički

*NAPREDAK: 

Došli: Nikola Aksentijević (Radnički), Stefan  Deak (Honved), Ivan Đorić (Bačka), Miloš Zukanović, Krsta Bojić (Bežanija), Miljan Vukadinović (Zemun). 

Otišli: Miloš Vulić (Crvena zvezda), Nikola Boranijašević (Lozana), Aleksa Vukanović  (Crvena zvezda), Bojan Miladinović, Miroljub Kostić (AGMK)

Ocena: Napredak je doveo pojačanja u svim linijama, najviše promena pretrpela je odbrana, došao je desni bek iz Niša i štoper iz Mađarske, biće im potrebno vremena da se uigraju. Nekoliko prvotimaca je napustilo klub i za očekivati je da će Čarapanima trebati nekoliko nedelja da se pronađu. 

FOTO: STARSPORT

*MLADOST 

Došli: Petar Bojić (Čukarički), Mišel Valijant (Trajal), Milan Bojović, (Žetsu)

Otišli: Bizmark Apia (Aba Džifar), Mako Kilibarda (Trajal)

Ocena: Nenad Milovanović je uspeo da privoli jednog od najboljih veznih igrača da dođe u ekipu Mladosti. Ukoliko se brzo navikne na sistem igre biće veliko pojačanje, a Mladost kao prednost ima i kontinuitet i minimalne promene u igračkom kadru. 

FOTO: STARSPORT

*PROLETER

Došli: Lazar Veselinović  (Borac Šajkaš)

Otišli: Strahinja Jovanović (Partizan -povratak sa pozajmice), Vasilije Radenković (OFK Žarkovo), Stefan Bukorac (Torpedo)

Ocena: Proleter nije imao mnogo aktivnosti na transfer pijaci ove godine. Veselinović se vratio sa pozajmice, Bukorac otišao u Belorusiju. Novosađani neće moći da izdrže tempo i za očekivati je da u nastavku sezone padnu u plej-aut zonu. 

*VOJVODINA

Došli: Vuk Mitošević (Kisvarda), Seku Koneh (Ansan Griners), Bojan Matić (Seul)

Otišli: Beko Fofana (Zira), Lazar Đorđević (Karvina), Darko Bjedov (Atrau), Lazar Arsić (Voždovac), Nikola Antić (Shatjor Solgorski)

Ocena: Kao u dobra stara vremena Voša je ‘ukrala’ fudbalera rivalu Voždovcu. Matić je iako najavljivan u Voždovcu, završio u Vojvodini. Dosta odlazaka, ali i povratak Mitoševića obeležili su prelazni rok. Pravo je pitanje može li ‘stara dama’ da se vrati na staze stare slave, za sada ih očekuje teška borba za vrh tabele, a hoće li uspeti, pokazaće vreme. 

*RADNIK

Došli: Tomislav Pajović (Navbahor),  Ivan Kričak (Sinđelić BG), Bogdan Stamenković (Bratstvo privrevica), Uroš Damnjanović (Radnički Niš). 

Otišli: Nikola Radović (Bačka), Faton Đemaili (Kukeši), Siniša Mladenović, Dragan Žarković (Bačka), Marko Ćubrilo, Milan Stojanović (Ohtepesi), Dušan Pantelić (PAS Đianina)

Ocena: Opstanak je relativno osiguran za ekipu iz Surdulice. Milan Milanović može da računa na sigurne odbrane reprezentativca Nikole Vasiljevića. Ukoliko upišu dobre partijie na početku sezone to im može dati samopouzdanja, u suprotnom, pad u opasnu zonu je neminovan. 

FOTO: Radnik Surdulica

*MAČVA

Došli: Marko Mijailović (Bežanija)

Otišli: Nikola Žakula (Bačka), Lazar Vladisavljević (Apolonija)

Ocena: U subotu ih očekuje utakmica protiv Mladosti. Težak ispit za ekipu Darka Teškovića, koja će u slučaju pobede dobiti momentum potreban za beg iz plej-auta. Ekipa je ostala u relativno neizmenjenom sastavu, te im iskustvo stečeno u jesenjem delu može dati samo prednost. 

FOTO: STARSPORT

*VOŽDOVAC

Došli: Predrag Sikimić (Atrau), Dušan Matović (Minsk), Strahinja Bošnjak (Partizan), Dragoljub Srnić (Vroclav), Lazar Arsić (Vojvodina), Nikola Trujić (Botošani)

Otišli: Aleksandar Ješić (Metalac), Todor Petrović (Vorskla Poltava) Branko Ostojić, Nemanja Zlatković (Tuzla siti), Marko Zočević (AGMK), Zoran Milutinović (Banja Luka)

Ocena: Nisu im tokom jeseni cvetale ruže i završili su godinu na 12. mestu. Zmajevi nisu navikli na (za njih) tako loš plasman, jer su u poslednjim godinama bili u samom vrhu. Potezi koje su vukli tokom prelaznog roka naglašavaju da će tamo ponovo biti. Ekipa Voždovca je možda obavila i najbolji prelazni rok ove godine. Dovedena su zvučna i iskusna pojačanja, tačno tamo gde je trebalo. 

FOTO: FK Voždovac

*SPARTAK: 

Došli: Draško Đorđević, (Al Mujazal), Nemanja Mladenović (Bačka), Đorđe Radanović (Bežanija), Luka Cucin (Partizan – pozajmica), Lazar Tufegdžić (Sinđelić BG).

Otišli: Benjamin Demir (Makedonija GP, Mauel Afum (Lives), Sehij Kulinič, Bojan Čečarić (Krakovia), Marko Varga, Nemanja Ćalasan (Čaves), Noboru Šimura (Mačica Zelvia), Nikola Perić

Ocena: Dosta igrača je napustilo klub, a njihov odlazak nije nadomešten adekvatnim akvizicijama. Te je za očekivati da Golubovi neće imati mirno proleće. Promenili su teren, renovirali stadion, ali će ih u svakom slučaju očekivati teške borbe na stadionu u Subotici. 

*BAČKA

Došli: Nikola Radanović (Radnik), Dragan Žarković, (Radnik), Dušan Kuveljić (Borac), Nikola Žakula (Mačva), Nikola Đurić (Dinamo), Darko Gojković (Kokand)

Otišli: Nemanja Mladenović (Spartak), Ivan Šubert (Radnik Bjeljina), Filip Bajić (Bečej), Igor Pantić, Ivan Đorić (Napredak), Nemanja Jevrić, Miloš Živković (Bečej), Kristijan Župić

Ocena: Ove sezone neće biti mirne Bačke. Pred ovim timom je grčevita borba za opstanak. Osipanje igračkog kadra nadomestiće solidna pojačanja, a pitanje je koliko će im vremena trebati da se uklope. 

*RAD

Došli: Dušan Stević (Rabotnički), Vladimir Volkov (Aradipou), Branislav Jovanović (Apoel), Đorđe Bašanović (Zemun), Milorad Balabanović (Krupa), Miloš Trifunović (AGMK), Mladen Živković (Radnički Niš) Goran Smiljanić (Inđija)

Otišli: Dejan Subotić, Nenad Marinković (Tjemen), Zoran Ljubinković

Ocena: Rad ima kvalitet i dobra pojačanja da se u nastavku sezone uzdigne iz opasne zone. Volkov i Trifunović imaju potrebno iskustvo koje mogu da prenesu na saigrače. 

FOTO: FK RAD

*ZEMUN

Došli: Dejan Vidić (Crvena zvezda – pozajmica), Srđan Ostojić (Arema), Milan Savić (Riga), Andrija Mijailović (Radnički Niš), Andreja Stojanović (Jedinstvo Ub), Miloš Zlatković (Zvijezda 09), Luka Sinđić (Vojvodina), Ivan Ilić (Crvena zvezda), Džon Mozes (Esmoric), Vasilije Janjić (Voždovac), Vladimir Petrović (Zlatibor), Nenad Kiso (Čukarički), Borislav Terzić (Sloboda Tuzla) i Slaviša Mladenović (Radnik).

Otišli: Aleksa Marković, Stefan Živković (AEL), Slavko Lukić (Nabahor), Miljan Vukadinović (Napredak), Dejan Maksimović (Radnik Bjeljinja), Đorđe Bašanović (Rad), Nemanja Šćekić (Sloboda Užice), Ljubomir Kovačević (Sloboda Užice), Stanimirović, Savić, Trajković, Luković (Budućnost Dobanovci), Romanovski, Somaev, Dušan Savić

Ocena: Zemun nije uradio dovoljno u ovom prelaznom roku da podigne kvalitet i očekuje ih grčevita borba za opstanak. 

*DINAMO 

Došli: Marko Mitrović (Radnički Niš – pozajmica)

Otišli: Tijago,  Milan Stanković, Nikola Đurić (Bačka), Lazar Đokić, Jovan Zucović, Aleksandar Stojković, Miloš Jokić, Aleksandar Kostić, Pavle Propadalo, Miloš Vukić

Ocena: Ekipa Dragana Antića je prvi kandidat za selidbu u niži rang. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter