0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GENERALKA PRED ČUKU: Radnički odličan protiv Trajala

Objavljeno: 10.02.19 u 21:30

Fudbaleri Radničkog pobedili su kruševački Trajal sa 3:0, u prijateljskom meču koji je bio generalna proba pred nastavak sezone u Superligi i Kupu Srbije.

Niški tim je na stadionu Čair u potpunosti nadigrao prvoligaša iz Kruševca i pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred prvu takmičarsku utakmicu koju će naredne subote odigrati kod kuće protiv Čukaričkog. Strelci za pogodaka za domaći tim bili su Kojašević u 40, Grbić u 45. i Nikodijević u 87. minutu.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović je u prvom poluvremenu izveo najjaču moguću postavu, a izostao je jedino prehlađeni Crnomarković, dok je u drugom poluvremenu ukazao šansu svim ostalim igračima iz protokola.

Radnički je od samog starta potisnuo Trajal na njegovu polovinu, a najbolju moguću šansu za gol imao je u 18. minutu. Defanzivac gostiju Liščević igrao je rukom u svom kaznenom prostoru nakon udarca Pankova, sudija je pokazao na belu tačku, a penal je loše izveo Haskić i poslao loptu visoko preko gola.

Potom su Noma i Haskić propustili da realizuju stopostotne šanse, a vodeći pogodak Radnički je postigao u 40. minutu. Nakon jednog presečenog pasa na sredini terena, Haskić je dobio loptu u prazan prostor, izašao jedan na jedan sa golmanom Stojanovićem i nesebično proigrao usamljenog Kojaševića, koji je lako pogodio praznu mrežu, za 1:0.

Na 2:0 povisio je Grbić pet minuta kasnije. Drinčić je izveo slobodan udarac u svom stilu, uputio je sjajan centaršut u šesnaesterac, na koji je odlično reagovao Grbić i udarcem spoljnim delom stopala savladao Stojanovića, za 2:0.

I rezervisti Radničkog su u nastavku nastavili tamo gde su stali prvotimci. Pritiskali su goste, pravili šanse i postigli jedan gol. Agilni Petar Petrović je u 87. minutu izveo korner sa desne strane, a najbolji u skoku bio je Nikodijević i preciznim udarcem glavom postavio konačnih 3:0.

Za Radnički su u prvom poluvremenu igrali sledeći igrači: Ristić, Pankov, Bondarenko, Đorđević, Todorovski, Noma, Drinčić, Kojašević, Ranđelović, Grbić i Haskić.

U drugom poluvremenu su igrali: Kojić, Stanković, Živković, Petar Petrović, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Nikodijević, Kostić, Marko Petrović, Ćirković i Krstić.

Strateg Radničkog Nenad Lalatović zadovoljan je situacijom u kojoj njegova ekipa dočekuje početak prolećnog dela sezone.

-Odlična provera za nas. Dali smo tri gola, mogli smo još, ali najvažnije je da se niko nije povredio po ovom teškom terenu. Meni na ovakvih utakmicama rezultat nije najvažniji, mnogo su mi bitnije neke druge stvari kojima sam ja danas jako zadovoljan. Skockali smo ekipu onako kako smo hteli i mnogo je važno što smo sačuvali okosnicu tima od jesenas. Prvi tim je praktično nepromenjen, upao je Kojašević umesto Stanisavljevića i to je ono na čemu sam ja insistirao. Imali dve ozbiljne ponude za igrače iz starte postave, koje su odbijene i to je po meni bio prvi uslov da na proleće nastavimo tamo gde smo stali. Čeka nas težak start prolećnom dela sezone i izuzetno težak raspored. Već na startu nam dolazi Čukarički, koji je po meni jedna od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji. Radio sam tamo godinu i po dana, trenirao sam sedmoricu njihovih igrača i znam koliko nas težak meč očekuje u subotu. Ja zato već sada koristim priliku da pozovem Nišlije da dođu na tu utakmicu i da nam pomognu, jer nam je pobeda neophodna kako bi na najbolji mogući način krenuli ka ostvarenju zacrtanih ciljeva- rekao je Lalatović.

Radnički dočekuje Čukarički naredne subote.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter