Crveno-belima ostalo je još danas da odigraju poslednju pripremnu utakmicu protiv Maribora od 15 časova u Beleku, a već se nazire tim koji bi ovog proleća trebalo da napadne duplu krunu.

Specijalni izveštač iz Beleka – Darko Noveski


Vladan Milojević je poznat kao stručnjak koji ne voli nikada da otkriva svoje adute i trener koji sklon da često menja kada je reč o startnih 11. Ipak, čini se da je posle odrađenih priprema na Kirpu i u Turskoj jasno za osam pozicija, dok su po mišljenju HotSporta tri još uvek otvorene. Ali, idemo redom…

NA GOLU JE SIGURNO ‘MINISTAR ODBRANE’ – MILAN BORJAN

‘Delijama’ je sigurno laknulo kada su generalni direktor Zvezdan Terzić i sam golman Milan Borjan obelodanili da će ugovor biti produžen i da će kanadski reprezentativac možda i karijeru završiti na stadionu ‘Rajko Mitić‘. Postao je sjajni čuvar mreže jedan od najplaćenijih igrača u timu, plus uz perfektne partije jesenas nema sumnje da je broj ‘jedan’. Milan Borajn će sigurno stajati među stativama, dok će ništa manje kvalitetni Zoran Popović čekati svoju šansu.

POSLEDNJA LINIJA – JEDAN NOVAJLIJA I SVE OSTALO OSTAJE ISTO

Poslednja linija neće mnogo u odnosu na jesen promeniti svoj sastav. Filip Stojković će sigurno ostati prva opcija uz desnu aut liniju, iako je dobio žestoku konkurenciju u vidu mladog reprezentativca Srbije Milana Gajića, Milan Rodić će bez premca delovati uz levu aut liniju, dok će jedina promena biti u centralnom delu odbrane. Prvog štopera će svakako igrati zamenik kapitena, ali i kapiten na terenu Vujadin Savić. Izmena je ta što će umesto Miloša Degeneka koji je prodat Al Hilalu sada igrati novajlija Nemanja Milunović. Srđan Babić će takođe dobijati šansu, dok će Žule biti ispomoć za ne daj bože.

SREDINA TERENA – MARIN SIGURAN I PRVI ZNAK PITANJA

Najžešća konkurencija biće u veznom redu. Tu trener Vladan Milojević može da kombinuje do mile volje. Čak sedam igrača sličnog kvaliteta ima strateg Crvene zvezde i biće na slatkim mukama. Iskreno, jedan iskače od svih, Marko Marin ako ne ode u Kinu i ostane na proleće na ‘Marakani‘ prvi je plejmejker. Njegova zamena biće skupo plaćeno pojačanje Mirko Ivanić. Po viđenom na pripremama u Turskoj, po našem mišljenju zadnjeg veznog igraće Branko Jovičić, dok bi ispred njega trebalo da bude Dušan Jovančić. Tu je jedan znak pitanja, jer nije tajna da na poziciji na kojoj je nekada gospodario Nenad Krstičić, trener Vladan Milojević vidi i Gorana Čaušića. Miloš Vulić posle povrede tek treba da se izbori za svoje mesto pod suncem, dok je Ebisilio čini se otpisan. Po formi HotSport na proleće prednost daje triju Jovičić-Jovančić-Marin.

ZVEZDINA KRILA – BIĆE BORBE ZA LEVI BOK, POZICIJA JEDNA – KANDIDATA TRI

Kada je reč o krilima, tu postoji samo jedna dilema. Ben je siguran na desnom boku (ako ne ode u Kinu). Ali, borba za levo krilo biće velika, kao što je i znak pitanja pored te pozicije. Po viđenom u Beleku najviše je pokazao novajlija Erik Jirka, mada se čini da njemu više leži desni bok. Veljko Simić je brz i eksplozivan, a u Turskoj je radio na završnici i ozbiljno je popravio taj segment igre. Takođe, tu je i novajlija Aleksa Vukanović koji mora da se privikne na novi sistem koji ga je sačekao u Crvenoj zvezdi. Ipak, bivši napadač Napretka je protiv Austrije pokazao da je veoma oposan kada se sa boka iz drugog plana ubaci u ‘srce’ kaznenog prostora, te ne bi čudilo da on na velikom broju mečeva ovog proleća bude starter. Levo krilo ostavljamo otvorenim, a videćemo hoće li ga Vladan Milojević otkriti 16. februara protiv Vojvodine ili možda već danas u ‘generalki’ poritv Maribora.

FOTO: FK Crvena zvezda

JEDAN NAPADAČ – DVE OPCIJE, MI DAJEMO PREDNOST NIKAD SPREMNIJEM BOAĆIJU

Dileme nema da će Vladan Milojević igrati svoju omiljenu taktiku 4-2-3-1, što znači da će koristiti samo jednog isturenog napadača. Kandidata su dva, Ričmond Boaći i Milan Pavkov, obojica su dala po gol za sada u Turskoj i to Ludogorecu. Ipak, po izgledu tela i kretanju na treninzima može se videti da je Ričmond Boaći nikad spremniji. Verujemo da će reprezentativac Gane biti prva opcija u napadu, što ne znači da svoju minutažu neće imati i miljenik navijača Milan Pavkov. Svoju šansu strpljivo će morati i da čeka talentovani Dejan Joveljić.

HOTSPORT TIM ZVEZDE ZA PROLEĆE:

Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Jovančić – Marin, Ben, Jirka – Boaći.