0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

PRVI PORAZ VOJVODINE: BATE bolji od ‘lala’ u Beleku

Objavljeno: 06.02.19 u 18:24

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe BATE Borisova rezultatom 2:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

U utakmici koja je igrana bez prisustva gledalaca, strelci za beloruski tim bili su Milić u 68. (p) i Mukamedov u 75. minutu.

Prva prilika na utakmici viđena je u 15. minutu, kada je Skaviš ušao u šesnaesterac Vojvodine i odigrao pas do Milića, koji je šutirao sa oko 13-14 metara, ali je lopta otišla pored stative. Samo tri minuta kasnije, Rios je centrirao sa desne strane, a lopta je dobila neobičnu putanju i umalo ušla u gol, ali je Rockov uspeo da spreči da pređe gol-liniju.

Na drugoj strani, Vojvodina je uzvratila u 20. minutu posle kornera koji je izveo Đurić, kada je Graovac dobro skočio i uputio udarac glavom, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Igra je potom ušla u period bez izrazitih šansi, iako se igralo vrlo otvoreno i agresivno, a u 62. minutu, zbog prigovora na dosuđeni faul za Vojvodinu, crveni karton dobio je kapiten BATE Borisova Ihar Stasevič. Međutim, s obzirom na to da je u pitanju bio prijateljski meč, šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić složio se sa tim da beloruska ekipa uvede zamenu umesto isključenog igrača, pa je na teren ušao Vladislav Mukamedov.

Samo pet minuta kasnije, arbitar ovog meča dosudio je penal za BATE Borisov i to nakon duela Stojkovića i Mukama u šesnaestercu Vojvodine, a najstrožiju kaznu iskoristio je Milić i doveo svoj tim u vođstvo.

Već u 75. minutu, bilo je 2:0 za BATE Borisov. Rios je prihvatio loptu na desnoj strani šesnaesterca i odigrao pas u peterac, gde je Mukamedov natrčao na loptu i samo je prosledio u mrežu.

Do kraja susreta, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, pa je Vojvodina tako, u svom poslednjem meču na pripremama u Beleku, doživela prvi poraz u sedam odigranih utakmica.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak – Mitošević, Zlomislić (od 75. Mesarović) – Srećković, Đurić, Nešković – Vinsent (od 79. Kone).

BATE Borisov: Šarbitski – Filipović, Drahun (od 68. Jablonski), Hleb (od 62. Biarozkin), Skaviš (od 54. Mukam) – Rios, Filipenka, Stasevič (od 64. Mukamedov), Volkau – Baha, Milić (od 69. Besmertni).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter