0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ĐURIČIĆ: Zadovoljan sam formom, igramo dobro, Evropa je dostižna

Objavljeno: 06.02.19 u 12:37

Srpski fudbaler Filip Đuričić prelepim pogotkom doneo je bod ekipi Sasuola u duelu sa Đenovom. On je postigao svoj drugi gol ove sezone, koji mu dosta znači po pitanju samopouzdanja.


– Ono što je meni mnogo značajnije je što je ovaj gol doneo veoma bitan bod mojoj ekipi. Što se moje forme tiče, veoma sam zadovoljan. Dobro sam počeo sezonu, ali je došlo do pada posle sitne povrede i crvenog kartona protiv Fiorentine, što je prouzrokovalo da izgubim kontinuitet. U novoj godini sam vezao četiri utakmice u kojima sam bio u startnoj postavi i to mi je dosta pomoglo da se vratim u željenu formu – ističe ofanzivni vezista koji je nedavno proslavio 27. rođendan.

Povratak Đuričića u startnih 11 poklopio se sa serijom dobrih rezultata Sasuola. Ekipa sa severa Italije u poslednja tri kola nije doživela poraz i pokazala je zavidan napredak u igri.

– Imali smo težak raspored od početka 2019. godine. Za protivnike smo imali Napoli i Inter, a težak ciklus završavamo sada u nedelju kada dočekujemo Juventus. Igramo veoma dobro, što je najvažnije i meni je bitno što doprinosim tome. U prošlom kolu sam izborio penal, sada sam dao gol, tako da se nadam da će se pozitivna serija nastaviti – kaže Đuričić.

Posle serije dobrih rezultata Sasulo je došao u priliku da se bori za gornji deo tabele, pa čak i da se uključi u konkurenciju za plasman u Evropu.

– Trenutno smo na jedanaestoj poziciji, ali mislim da zaslužujemo više i siguran sam da ćemo završiti bolje plasirani. Samo šest bodova zaostajemo za Ligom šampiona i imamo velike šanse da izborimo plasman u Evropu, a sve zavisi od nas samih – zaključio je Đuričić.

Prvi gol u dresu Sasuola, Đuričić je postigao u septembru u duelu protiv Milana. On je u bogatoj internacionalnoj karijeri pre Sasuola nastupao i za Herenven, Benfiku, Majnc, Sautempton, Benfiku, Anderleht, Sampdoriju i Benevento. U dresu „A“ reprezentacije Srbije upisao je 24 nastupa.

Meč Sasuolo – Juventus igra se u nedelju od 18h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter