5
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 FK Partizan-Pocetak Prolecnih Priprema Beograd, 09.01.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VELIKA POBEDA PARTIZANA: Crno-beli odoleli, na kraju bolji od Šahtjora! (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.19 u 16:56

Fudbaleri Partizana savladali su Šahtjor u trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji rezultatom 2:0.

Prvi je pripretio Šahtjor preko Moraeša, ali je lopta otišla pored gola, da bi u 8. minutu Nemanja Nikolić centaršut Nemanje G. Miletića odlično prvo primirio loptu, a zatim u padu poslao u gol za 1:0.

Narednih 17 minuta prošlo je bez uzbuđenja, kada je Zakarić dobro šutirao, ali je na putu ka golu zakačila igrača tima iz Donjecka i završila u korneru. U 34. minutu Šahtjor je mogao do izjednačenja, ali je Stojković fantastičnom reakcijom zaustavio pokušaj Ismailija, isto je uradio i u 36. minutu, a u 39. Partizan je poveo sa 2:0. Loša reakcija odbrane Šahtjora i osvojena lopta crno-belih završila je u nogama Nemanje Nikolića nakon odbitka, koji je pronašao Aleksandra Šćekića za 2:0.

Veliki broj izmena doneo je i mali pad u igri Partizana, što su Ukrajinci iskoristili da „pritisnu“ crno-bele, ali je raspoloženi Stojković sprečavao rivala da pogodi mrežu Partizana, a u tome su ga na trenutak odmenili Valijente, izblokiravši pokušaj Moraeša, a potom i Miletić, koji je isto učinio Tajsonu.

Mogao je Partizan da u 78. minutu povede sa 3:0, ali je Tošić izblokiran, da bi u 81. minutu Kovalenko uputio dobar šut sa ivice kaznenog prostora, no Stojković je odlično reagovao i ponovo sprečio gotovo siguran pogodak.

Do kraja meča u još par navrata Šahtjor je uspeo da probije po bokovima, uputi centaršut, ali nije bilo nikoga iz redova „rudara“ ko bi to iskoristio, pa je ostalo 2:0.

Ova pobeda će sigurno biti veliki podstrek ekipi Zorana Mirkovića, pogotovo ako se uzme u obzir da su protiv Slovana iz Libereca i Krakovije poraženi sa po 1:0.

Partizanu su preostali mečevi protiv Krila Sovjetov 6. februara i Mladost iz Doboja dan kasnije, kao generalna proba.

0
0

5 Komentara

  1. Koja utakmica groblje je izginulo bacali se po terenu igrali 200 posto da se ovako bore u prvenstvu garantujem bili bi drugi.

    0
    0
    Odgovori
  2. zahvalite se Duljaju covek da malo pomogne upravi da je ne dovede do kraha a kad pocne prvenstvo videcete gde vam je mesto

    0
    0
    Odgovori
  3. Veća pobeda našeg partizana no komšinice zvezdane, da je ludogorecu bilo neophodno popili bi crvendaći 5 komada, ovako da se malo uteše, i umisle da su nešto što nisu cccccc

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter