0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC

MAŠOVIĆ SPASIO ‘ZMAJEVE’: Remi Voždovca u drugoj kontrolnoj utakmici u Antaliji

Objavljeno: 02.02.19 u 19:14

U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj, fudbaleri Voždovca remizirali su sa danskim prvoligašem Sonderjiskom.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a strelac za Zmajeve bio je Alen Mašović na asistenciju Jovanа Nišića u 89. minutu utakmice.

U teškoj i čvrstoj utakmici koja je odigrana danas u Antaliji, fudbaleri Sonderjiska imali su blagu inicijativu na početku utakmice i prvi pripretili golmanu Iliću, međutim u prvih nekoliko pokušaja bili su neprecizni.

Nakon toga u 20. minutu dolazi do pritiska ekipe Voždovca, i igra se narednih nekoliko minuta odigravala ispred gola danske ekipe.

Zmajevi nisu uspeli da krunišu svoju inicijativu golom, ali su danski igrači uspeli da iz naizgled bezazlene situacije po Voždovac postignu pogodak.

U 23. minutu igrač Sonderjiska Stefan Gartenman je sa desne strane poslao loptu u kazneni prostor Voždovca i asistirao, a Mart Lider iskoristio gužvu u šesnaestercu Voždovca, i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Do odlaska na odmor Voždovac je pokušavao da poravna rezultat, ali se na odmor ipak otišlo sa golom prednosti na kontu Danaca.

U drugom poluvremenu Voždovac je krenuo silovito da bi nadoknadio rezulatski deficit i najbliži izjednačenju bio je u 54. minutu kada je Andrija Luković uputio odličan udarac, međutim lopta je otišla tik iznad prečke gola Sonderjiska.

Svojom igrom na terenu izdvajalo se novo pojačanje ‘zmajeva’, Dragoljub Srnić, koji je neumorno špartao po terenu i pokazao da će Voždovac sa njim u timu biti opasniji.

Sonderjisk je takođe nekoliko puta opasno pripretio, kao u situaciji iz 60. minuta, kada je igrač danske ekipe izbio sam pred golmana Kneževića, međutim golman Zmajeva bio je na visini zadatka kao i u celom drugom poluvremenu i bravuroznom odbranom sačuvao gol svoje ekipe.

Utakmica je obilovala jakim i čvrsti duelima, što i ne čudi sa obzirom na to da su skandinavske ekipe poznate po ne tako lepom stilu igre, ali fizički zahtevnom. Ipak, fudbaleri Voždovca su brzo uhvatili priključak i u drugom poluvremenu i krenuli da diktiraju tempo.

Drugo deo igre je u potpunosti pripao ‘zmajevima’, pa je tako pritisak na gol danske ekipe bivao sve jači. Ređale su se šanse Andrije Lukovića i Dragana Stoisavljevića, koji je u napadu zamenio Filipa Stuparevića, međutim lopta nije htela u gol, sve do 89. minuta utakmice.

Јovan Nišić preuzeo je loptu na svojoj polovini terena, već u drugom dodiru poslao fenomenalnu dugu loptu i spojio sa golom Alena Mašovića, koji je rutinski završio akciju sjajnim golom, njegovim drugim na ovim pripremama, nakon pogotka koji je postigao u pobedi protiv Leha.

Poljski sudija koji je delio pravdu na utakmici sa svojim pomoćnicima je ubrzo nakon gola Mašovića odsvirao kraj utakmice.

Šefa struke ‘zmajeva’ Dragana Aničića može da raduje igra mladih igrača koji su i na ovoj utakmici pokazali ozbiljnu dozu zrelosti. Jovan Nišić je asistirao za pogodak, Bošnjak u zadnjoj liniji bio stabilan i samouveren, a Dragan Stoisavljević konstantno bio problem za odbrambene igrače Sonderjiska u tandemu sa Andrijom Lukovićem.

Sledeći rival na pripremama u Turskoj ekipi Voždovca u ponedeljak 3. februara biće japanska ekipa, Šonan Belmare, a zatim i korejanska ekipa Pohang Stilers.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter