0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MARKO MARIN: Nisam navikao na zimske pripreme, Milijaša je nemoguće pobediti u jednom takmičenju!

Objavljeno: 01.02.19 u 08:00

Mada postoji ozbiljno interesovanje iz Katara, Marko Marin vredno radi u Beleku i kocentriše se samo na osvajanje duple krune sa Crvenom zvezdom.

(Od specijalnog izveštača iz Beleka – Darko Noveski)

Najlepša vest iz Turske za navijače Crvene zvezde bi bila da Marko Marin ostaje do leta, ali posle izjave od juče da postoji interesovanje kluba iz Katara, ostanak je pod znakom pitanja. To ne remeti rad kreativnog Nemca, fokusiran je na obaveze u crveno-belom dresu, a izneo je i svoje utiske sa priprema u Beleku.

– Ekipa radi dobro, spremamo se za sezonu, prvi deo odrađen na Kipru je prošao u dobrom radu pre svega na kondiciji. Sada ćemo raditi na taktičkom delu, mislim da smo sada jača ekipa  nego jesenas, pojačanja su baš dobra, svi rade dobro, baš sam zadovoljan – rekao je Marin i nastavio o utakmici sa Austrijom:

– Mi smo već u super forimi, dobro smo odigrali prvi deo sezone, ovo su samo prijateljske utakmice, ne bi trebalo pričati o rezultatu, ali možemo pričati o tome kako smo igrali protiv jedne agresivne ekipe, baš smo dobro igrali, ali uvek možemo da napredujemo, ali što se tiče taktičkih stvari i kondicije, to ćemo da nadoknadimo vremenom.

Koliko se pripreme u Verderu, Čelsiju, Sevilji ili Fiorentini razlikuju od ovih koje radiš sa Crvenom zvezdom?

– Da budem iskren dugo nisam imao zimske pripreme, poslednjih godina sam igrao u klubovima gde nema zimske pauze. Ipak je razlika između zimskih i letnjih priprema, ali sve u svemu to je slično, prvo se radi na fizičkoj pripremi, pa onda ide taktika i te fine stvari. Da se isprave neke greške koje smo imali, sada trener dobro radi i zna šta hoče i na dobrom smo putu da ovaj drugi deo sezone uspešno odradimo.

Da li si ti produžena ruka trenera Vladana Milojevića na terenu, jer smo primetili da baš često komunicirate?

– Svakom treneru je bitno da na terenu ima igrača koji će mu pomoći, mi smo bliski jedan drugome, ja sam tip igrača koji treba treneru da pomogne na terenu, spadam u red iskusnijih fudbalera i na meni je da saigračima bude lakše oko mene.

Kako ti se čine novajlije Milunović, Jirka, Vukanović i Vulić? 

– Uprava je dobro radila ove zime, doveli su igrače, baš ono što nam je trebalo, u defanzivi smo juče videli šta znači imati tako dominantnog igrača u skoku, koji dobro otvara igur, koji voli fudbal, Milunović će nam baš značiti u našoj ligi. O Jirki ste do sada sami dosta pisali, dobar momak, vredno radi , defanzivan je i ofanzivan, ide u dubinu, videćemo kako će odigrati u narednim utakmicama. Vukanović je fizički spreman, jak, igra dobro glavom, može se igrati sa njim, doveli smo ono što nam treba. Vulić je tehničar dobar, šteta što se povredio. Miran je na lopti i pomalo me podseća na Jovančića po stilu – dao je Marin samo reči hvale na račun novajlija.

Tu su i mladi igrači, kako ti se čine pre svega Dejan Joveljić i Aleksa Terzić?

Joveljić je odličan, može biti veliki igrač. Što je najvažnije kad postigne gol ne leti mnogo. Mislim da bi ovog proleća i on mogao da bude dobar faktor za ekipu. Aleksa Terzić trenira sa nama, trudi se, dobro trči, ima lep centaršut, ali je pred njim dosta rada. Vidim da uči od Rode (Rodić prim.aut), biće on dobar.

Protiv Austrije iz Beča, Crvena zvezda je pokazala da je sve opasnija u skok igri posle prekida?

– Stvarno imamo ne samo visinu, već i igrače koji igraju dobro glavom, napadaju, nadam se da će to biti naša snaga, jer ima utakmica koje su ’fifti-fifti’ i treba nešto da prelomi, možda je onda tu slobodnjak jedan ili korner. Imali smo već situacije protiv Liverpula, protiv Partizana, to su utakmice kada neće gol iz igre, imate šansu za šansom, i onda tu treba da napravite dominaciju.

Jesenas si počeo kao levo krilo, bio si bliži golu i postizao si ih, kasnije si prebačen u vezni red i sada pakuješ golove, koja ti pozicija više prija?

– Mislim da sam u ovoj ekipi važniji u sredini, da pravim igru, kreiram situacije, opasne napade, jer dosta ekipa i protiv nas stoji čvrsto nazad i tu je potreban poslednji pas da otvoriš igru, da stvoriš situaciju, a sada imamo i dovoljno krila, moža i previše, koja imaju kvalitet i mogu sa tim loptama da traže gol ili opasan napad. Mislim da za našu igru da sam ja trenutno bitniji na toj poziciji.

Da li se nekada na treningu vi izvođači prekida takmičite u izvođenju slobodnih udaraca?

– Ne takmičimo se, previše radimo druge stvari, imamo ovde u Turskoj još stvari gde ćemo raditi na prekidima, nekim varijacijama.        

Da li bi u slučaju takmičenja mogao da pobediš ‘kralja’ slobodnih udaraca kapitena Nenada Milijaša?

– Teško, mislim da dobro izvodim prekide, ali on ih prejako izvodi i nema šanse – nasmejao se Marin.

Da li bi sezona bila neuspešna da ne osvojite duplu krunu, već samo prvenstvo?

– Ne bi, mislim da je svaka sezona sa titulom uspešna. Liga je prioritet, to se mora osvojiti, tu smo na dobrom putu, imali smo Ligu šampiona gde smo pokazali da je da možemo da se takmičimo sa najvećim ekipama Evrope i sveta. To je već veliki uspeh, za srpski fudbal i naše ljude. Kup je naravno isto bitan, ali tu na kraju jedna utakmica odlučuje, možda jedan korner ili nešto i tu se sve može desiti, ali pozitivan sam i mislim da smo na dobrom putu da se borimo za oba trofeja – zaključio je Marin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter