3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN JOVANČIĆ ZA HOTSPORT: Nenu ćemo teško zameniti, ‘dupla kruna’ i pobeda u derbiju za savršenu sezonu!

Objavljeno: 01.02.19 u 21:12

Za HotSport je govorio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde jesenas Dušan Jovančić, koji bi na proleće mogao da bude ‘motor’ ekipe koju sa klupe predvodi trener Vladan Milojević.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Beleka – Darko Noveski)

Došao je u Crvenu zvezdu iz Vojvodine prošlog leta bez obeštećenja i za samo nekoliko meseci postao miljenik navijača. ‘Delije’ danas ne mogu da zamisle svoj voljeni tim bez njega. Dušan Jovančić je čist dokaz kako se i bez velikog ulaganja novca može dovesti superkvalitetan igrač.

 Pouzdanom vezisti ovo su druge pripreme sa crveno-belima, letos u Austriji nije počelo kako treba, ali sada sve ide svojim tokom.

– Dobro, jeste sve u Austriji počelo naopako, ali je važno da je posle sve bilo dobro. Na Kipru je bilo odlično, tako smo nastavili i ovde, odigrali smo dve prijateljske utakmice, nije važno to što smo ih pobedili, već što smo mnogo dobrih stvari uradili i ovde imamo dobre uslove za rad. Sad nam na svaka tri dana predstoje utakmice, dobre provere koje će nam pomoći da se što bolje spremimo za prolećni deo sezone – počeo je priču za HotSport, Dušan Jovančić.

 Koliko vama igračima znače prijateljske utakmice?

– Znače mnogo, ja prvenstveno, a verujem i svi ostali, mislimo da možeš da treniraš koliko hoćeš, ali bez utakmica ne možeš ni fizički ni mentalno da budeš spreman. Takođe, ne može prva utakmica u sezoni da ti bude prvenstvena, moraš da se uigraš i da stručni štab u njima sprovede neke svoje zamisli.

 Otišao je Nenad Krstičić, a za njegovo mesto sada konkurišete Goran Čaušić i ti. Da li očekuješ da ti budeš njegov naslednik i da li si možda pričao sa trenerom Milojevićem o tome?

– Nismo konkretno ništa pričali, nekada smo u paru igrali Nena (Krstičić) i ja, nekada Bakula, Nena i ja, tu je i Čauš (Čaušić), vrteli smo se nas četvorica i sada ćemo da igramo u paru. Sada bi trebalo ostaviti šefu da vidimo koje su njegove zamisli. Što se tiče toga da li ću zameniti Nenu, ne bih o tome, on je sjajan igrač, tako da će biti teško da ga zamenim. Fali će nam mnogo u nastavku, ali moraćemo to nekako da nadoknadimo – iskren je bio Dušan Jovančić.

FOTO: STARSPORT

 Da li ti više odgovara da igraš na poziciji zadnjeg veznog ili da budeš ofanzivniji, da pretiš iz drugog plana, pošto su u dresu Vojvodine znao da zatreseš mrežu protivnika?

– Više volim da kada su u timu dva zadnja vezna da budem taj ofanzivniji, a ne defanzivniji. Mogu da igram oba, ali više volim da sam taj koji ima više slobode, ali opet videćemo kakve su zamisli šefa. Lično više volim kada sam ofanzivniji.

 Letos si kao slobodan igrač mogao da biraš klub, a odabrao si Crvenu zvezdu, iako je sigurno bilo finansijski boljih ponuda iz inostranstva?

– Kada sam dolazio u Zvezdu verovao sam da je to dobar potez, nisam imao dilemu da li crveno-beli ili  neko drugi, lako sam se dogovorio sa ljudima iz kluba, bio je to dobar potez i ispostavio se kao više nego dobar potez, ali nisam očekivao ovakvu polusezonu. Nikad nisam išao sa nekim velikim očekivanjima, idem polako pa kako vreme odmiče pokušavam da sve više odmičem kako u karijeri tako i u Zvezdi, ne gledam kao prvo kolo pa sad ćemo da uđemo u Ligu šampiona, nego smo išli kolo po kolo i na kraju je došla ta Liga šampiona koja je vrhunac. Nisam stvarno mislio sada ćemo mi u Ligu šampiona, verovao sam, ali eto odigrali smo neke utakmice van očekivanja i prezadovoljan sam. Naše je sad da nastavimo samo tako.

 Kako ocenjuješ saradnju sa trenerom Vladanom Milojevićem i njegovim stručnim štabom?

– Dobro, stvarno imamo dobru saradnju i sa šefom i sa pomoćnicima. Svaku nam utakmicu pripremi do tančina, a na nama je da probamo to da sprovedemo u delo. Zadovoljan sam, imam sjajnu saradnju sa njim.

 Šta Vladan Milojević najviše zahteva od vas igrača iz veznog reda?

– Najviše traži odgovornost u igri, da svako odradi zadatak koji je dobio u utakmici datoj kako bi ekipa izgledala kompaktno kako uglavnom i izgledamo. Od vezista traži da ne trošimo previše lopti na sredini terena, jer je jako opasna zona, već da pokušamo da igramo napred, ima dosta zahteva, zavisi od utakmice do utakmice.

 Kako ocenjuješ pojačanja koja su stigla ove zime: Milunovića, Jirku, Vulića i Vukanovića?

– Bitno je da su svi kao i ja kada sam dolazio prihvaćeni dobro. Dobro su se uklopili i da kada se adaptiraju da će nam doneti dodatni kvalitet.

FOTO: STARSPORT

 Da li su titula, osvajanje kupa i pobede u derbijima tri osnovna cilja ovog proleća?

– Prvo, kod titule imamo lepu prednost, ali rekao sam već mnogo puta da ne smemo da se opustimo, dele se bodovi, tu može lako da se okrene situacija, izgubiš jednu-drugu utakmicu, a onda uđe neka nesigurnost… Zato moramo da budemo pametni i da svaku utakmicu idemo na pobedu i da zadržimo ovaj kontinuitet igara i onda neće biti problema. Kup nam je jedan od prioriteta, ali to se na jednu utakmicu igra, verujemo da možemo i da ćemo osvojiti kup. Derbi sam do sada odigrao samo jedan onaj u Humskoj kada je bilo 1:1, voleo bih da pobedimo sledeći na ‘Marakani’ da doživim još to, tek sam došao, ali dupla kruna i pobeda u derbiju bi bila savršena sezona – jasan je Jovančić.

 Već mesec dana vredno radite daleko od porodice i prijatelja, koliko ti to teško pada?

– Teško jeste, bude malo zasićenja, jer smo ovde mesec dana van kuće. Ali dobro, tako mora.

 Kako provodite slobodno vreme između treninga kada ste na pripremama da li na Kipru ili u Turskoj?

– Imamo u hotelu igraonicu neku sa košarkom, bilijarom, stonim fudbalom i video igrama. Tu se razonodimo. Jovelja je u bilijaru najbolji, a u ostalim ‘disciplinama’ ko kako kad – zaključio je Jovančić.

0
0

3 Komentara

  1. Jovancic moze da drzi casove fudbala Causicu nadam se da ce biti i kapiten a ne neki koji ne daju nista samo izjave

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter