0
Fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

AZIJSKI KUP: Katar je novi šampion! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.19 u 17:15

Sjajnom igrom i ‘sečom’ favorita ova selekcija stigla je do trofeja.

Ova selekcija danas je rezultatom 3:1 savladala Japan i tako se okitila najsjajnijim odličjem.

Ujedno je ovo i istorijski uspeh katarskog nacionalnog tima, koji je do prve medalje na Azijskom kupu stigao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zvanično gosti na ovom meču ušli su veoma dobro, pa tako do vođstva dolaze u 12. minutu igre kada je Alija Almoeza ‘makazicama’ doneo prednost ekipi Feliksa Sančesa. Primljeni pogodak ‘zaledio’ je Samuraje, a onda se dogodio i potpuni košmar, u 27. minutu igre kada je Abdulazis Hatim prošao po sredini terena i duplirao prednost.

U durogm delu igre Japanci su morali da napadnu i pokušaju da smanje razliku, a kasnije i načine preokret. Korak kad tom cilju, nakon nekoliko prilika desio se u 69. minutu igre kada je Takumi Minammino smanjio prednost. Ipak, fudbaleri Japana nisu mogli više od toga danas, a tačku na ovaj duel stavio je Akram Afifi pogotkom sa bele tačke desetak minuta pre kraja meča.

(VIDEO:YouTube/BeatlesUkuleleMike)

Ovaj trofej stigao je selekciji Katara u ‘pravo vreme’, pred organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine.

Azijski kup, finale

Japan – Katar 1:3 (0:2)
(Minamino 69 – Almoez 12, Hatim 27, Afif 83pen)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter