0
Domaći fudbal

IGRA BOLJA OD REZULTATA: Poraz Rada od Tambova

Objavljeno: 30.01.19 u 22:45

Banjički superligaš je odigrao svoj premijerni meč u Antaliji protiv ekipe Tambov (1:3). Ruski tim je lider drugog ranga takmičenja i Tambov je pred promocijom u najelitnije takmičenje svoje zemlje.

Kiša je besumučno padala čitav dan u antalijskoj regiji, pa je i sam meč bio pod znakom pitanja. Utakmica je ipak odigrana sa polučasovnim zakašnjenjem, ali umesto u Beleku, meč je odigran u Lari na terenima SC „Mirakl“.
Građevinari su uvodni meč u Turskoj odigrali u novoj garnituri dresova sa logom generalnog sponzora – MTS.
Klizav i težak teren je bio odlučujući faktor za trenera Stevanovića da ne rizikuje sa rekovalescentimaBorkom Veselinovićem i Milošem Trifunovićem. Meč su propustili i golmani Mijat Trifunović i novajlija Mladen Živković.

FOTO: FK Rad

U prvom poluvremenu, Rad je bio bolji rival. Angažovano i taktički perfektno su odigrali izabranici Dragana Stevanovića. Za pun utisak je nedostajala koncentracija i završni udarac Tričkovića u 14. Minutu, kao i dve prilike u finišu poluvremena. Posle prodora Tričkovića, Ljkovlev umalo nije postigao autogol. U 45.minutu Kasalica sjajno pronalazi Parađina koji izlazi sam pred golmana ruske ekipe, ali je njegov udarac zaustavio čuvar mreže Tambova – Šeliev.

FOTO: FK Rad

U nastavku , trener Stevanović je ukazao šansu svim igračima spremnim za meč. Posle individualnih grešaka u intervalu od 15 minuta Tambov je preko Čuperka i Kilina stekao ubedljivu prednost.
Deset minuta pre kraja susreta, odličan prodor Bašanovića po levoj strani, koristi Miloš Tanović na drugoj stativi smanjivši prednost ruske ekipe.

FOTO: FK Rad

Kada su svi prisutni na osnovu igre očekivali izjednačenje, Siban je solo akciju završio pogotkom za konačana rezultat meča.

Igrači Rada su se odlično kretali i taktički dobro odradili zadatke, pa uvodni dani u Antaliji daju nadu da će tim iz Crnotravske biti daleko bolje pozicioniran na tabeli posle prolećnih prvenstvenih duela.

Tambov – Rad 3:1 (0:0)

Igralište broj 3 SC „Mirakl“. Sudija: Artak Simonjan (Jermenija).

Strelci: 1:0 Čuperka u 49, 2:0 Kilin u 65, 2:1 Tanović u 80, 3:1 Siban u 87.minutu.

Tambov: Šelie, Ovšenko, Čistkov, Aleks, Djumbi, Hosonov, Ljkovlev, Aljšin, Dmabgilov, Benito, Ročuljkin.
Igrali su još: Vavilin, Čerižkov, Miškino, Zuev, Kašćelan, Kilin, Čuperka, Alpaev, Klenkin, Siban.

Rad: Marković, Stević, Volkov, Perendija, Šipčić, Balabanović, Bainović, Tričković, Parađina, Ilić, Kasalica.
Igrali su još: Šuljagić, Bašanović, Tanović, Jovanović, Đorić, Busnić, Petrović, Mladenović, Živković, V. Triunović, Čumić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter