3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PRVI UTISCI IZ BELEKA: Milunović opasnost iz vazduha, Jirku lasom uhvatiti ne možeš, Vukanović čovek zadatka

Objavljeno: 30.01.19 u 23:55

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su prvih pet dana na pripremama u turskom letovalištu Beleku, odigrali su dve utakmice, obe pobedili uz ukupnu gol razliku 5:0.

(Od HotSportovog izveštača iz Beleka, Darka Noveskog)

Posle pobede nad Northauzenom 2:0 nismo želeli da se bavimo analizom, uz dužno poštovanje, ali dvoboj sa nemačkim članom regionalne lige nije bio pravi reper. Ipak, danas na terenima kraj hotela ‘Reglund’ rival je bio jedan od najvećih timova Austrije, istoimena ekipa iz Beča koju je Crvena zvezda daleko boljom igrom razbila sa 3:0.

Analizu dešavanja u Beleku počećemo od onog možda i najinteresantnijeg za navijače Crvene zvezde, a to su tri od četiri pojačanja koja su stigla u ‘Ljutice Bogdana‘ ove zime, vezista Miloš Vulić nije igrao ove dve utakmice zbog lakše povrede.

FOTO: FK Crvena zvezda

NEMANJA MILUNOVIĆ – ŠTOPER KOG ĆE SE PLAŠITI KOLEGE IZ SUPARNIČKOG TABORA

Stigao je u Zvezdu ove zime i odmah je dobio težak zadatak da nadomesti odlazak odličnog Miloša Degeneka. Nemanja Milunović odardio je sve defanzivne zadatka, kako protiv Northauzena, tako i danas protiv Austrije. Jak je u duelu, dobro čita igru protivnika i na vreme reaguje. Posebno nas je oduševio u napadu kod prekida, postigao je drugi gol protiv Austrije posle centaršuta iz slobodnog udarca Bena. Vladan Milojević je dobio novo ‘tajno oružje’ kada je reč o ofanzivi. Jedina zamerka za Milunovića je možda pas igra u poslednjoj liniji, znao je danas svojim ne baš preciznim dodavanjem da ‘uvali kosku’ Stojkoviću, Saviću i Rodiću, ali to ćemo staviti na teret teškim nogama usled napornih priprema.

ERIK JIRKA – MOMAK KOG ĆE DEFANZIVCI U SRBIJI MOĆI SAMO LASOM DA ZAUSTAVE

Govorilo se da bi Erik Jirka mogao šest meseci na kaljenje u Zemun, ali posle prve faze priprema na Kipru dokazao treneru Milojeviću i njegovim saradnicima da je njegovo mesto na proleće na ‘Marakani‘. Protiv slabašnih Nemaca je briljirao i ostavio utisak prebrzog krila koje bi bekovi u Superligi Srbije eventualno lasom mogli da uhvate, sprintom nikako. Slovak je veoma brz igrač, pri tome jak sa 184 cm visine. Protiv Austrije nije imao previše prostora za sprint, te je manje i pokazao. Trebalo bi sačekati za konačan sud, ali za sada njegov potencijal svakako može da raduje navijače.

FOTO: FK Crvena zvezda

ALEKSA VUKANOVIĆ – ČOVEK OD ZADATKA VLADANA MILOJEVIĆA

Nije Aleksa igrao protiv Nemaca, ali je protiv Austrije zaigrao u startnih 11. Opasan je, brz, visok snažan. Iznudio je penal za vođstvo Crvene zvezde 1:0. Kasnije je posle centaršuta Jovičića glavom pogodio prečku. Najjači utisak je ostaovio u defanzivi, sve vreme se spuštao do svog šesnaesterca i pomogao Rodiću na levom beku, na čemu strateg Vladan Milojević insistira. Po svemu sudeći Aleksa Vukanović će biti njegov čovek od poverenja, ono što je Slavoljub Srnić bio do sada.

Naravno, ovo je neki prvi sud, neka prva analiza, u Turskoj je ostalo da se odigraju još tri pripremne utakmice, a konačan sud daće publika u Beogradu 16. februara kada Zvezdi na stadion ‘Rajko Mitić‘ dolazi novosadska Vojvodina.

0
0

3 Komentara

  1. Posle ovako dobre analize koju je napravio Darko Noveski, što je sve istina, ostaje pitanje da li može igrati fizički inferiorni 31-no godišnji Ben, koji samo trčkara, izvodi svaki korner i svaki penal, koji nema dribling i brzinu i nije robustan! Na mestu centralnog veznog umesto Marina, Ben ne može igrati jer u igri nema rešenja koja ima Marin! Ali, s obzirom da Ben spade u grupu ličnih ljubimaca Milojevića, on će igrati na uštrb Jirke, Vukanovića ili Simića, što je van pameti! Dalje, Zvezda je dve pripremne utakmice dobila sa 5:0, ali još uvek u igri Zvezde nema brze tranzicije, uz korištenje super brzih krila Jirke i Vukanovića. Taj segment igre Zvezde treba da se popravi, kao i pritisak zvezdinih napadača na zadnju liniju protivnika. Ovo je moj utisak i mislim da ne grešim!

    0
    0
    Odgovori
    • Milunović je za klasu bolji igrač od Savića, koji kod bilo kojeg drugog trenera na svetu nikada ne bi igrao, osim kod Milojevića! A, kako je igrao Savić svi smo videli u utakmicama LŠ I umesto da se oslobode ovakve rupe za fudbal “ala Frimpong”, Zvezda je čak sa njim produžila ugovor i sa njim će da napadne LŠ, na leto! Van pameti! Zvezda je klub jedne intetresne grupe koja sa Zvezdom radi šta ih je volja. Ali, neka im uvek pred očima bude jedna latinska sentence koja kaže: “Sudbina svih carstava je ista – propast”!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter