0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DRUGAČIJI NEGO ŠTO SMO NAVIKLI: Nije Terza uvek bio Terza, nekada sam bio Mali Terza

Objavljeno: 29.01.19 u 23:44

U  jeku priprema za nastavak sezone generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić prisetio se početaka svoje funkcionerske karijere u eksluzivnom razgovoru za Telegra
Zvezdan Terzić
je nedugo nakon igračke karijere uplivao u funkcionerske vode. Pored problema sa kojima se OFK suočavao, Terzić je morao da vodi računa i o ozbiljnim autoritetima koji su vodili klubove u Srbiji.

– Ja sam tad bio mlad. Klinac u tom svetu. I onda je neko mene 10, 15 godina kasnije pokušao da predstavi kao velikog igrača u tom perodu. Ali nije Terza uvek bio Terza. On je tada bio mali Terza. Onda kažu da je Terza izmislio tri za tri, a ljudi ne shvataju da svaki događaj posmatran sa neke vremenske distance ima potpuno drugačiju konotaciju. Imali ste Vojvodinu koju je vodio Živko Šokolovački, U Spartaku je sedeo Mihalj Kertes koji je bio direktor carine. U Zvezdi i Partizanu sedeo je državni vrh, a onda dolazimo i na momenat da je u Obiliću bio Arkan, kaže Terzić.

Nakon toga Terzić je govorio o zanimljivoj anegdoti u kojoj mu je Mitar Mrkela otkrio zbog čega ne može  baš svaki fudbaler da bude uspešan funkcioner.

– Pazite, sad ću vam dati jedna primer. Pre nekoliko dana sedim sa Mitrom Mrkelom i kažem mu da “nisam video boljeg bivšeg igrača da manje priča o fudbalu nego ti.“ Mi stvarno provodimo dosta vremena zajedno tokom dana. Nikad iz njegovih usta nisam čuo da je rekao “eh, kada sam ja izdriblao onog ili ovog. Ili igrao protiv Milana, za reprezentaciju…“ Ništa, ništa. Stičete utisak da on nikada nije igrao fudbal.Mrkela mi potom kaže: “Kada sam završio karijeru, Ivan Ćurković mi je rekao da, ako hoću da budem neki uspešan funkcioner ili fudbalski radnik, zaboravim da sam ikada igrao fudbal.

Kompletan intervju sa Zvezdanom Terzićem možete pročitati na portalu Telegraf.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter