0
Domaći fudbal

FOTO: FK Rad

RAD STIGAO U ANTALIJU: ‘Povreda’ Veselinovića i problem sa internetom obeležili prvi dan

Objavljeno: 28.01.19 u 21:56

Fudbaleri Rada u ponedeljak prepodne odradili su prvi trening po dolasku u Antaliju i tako započeli ovu fazu priprema.

Na prvom treningu u Antaliji fudbaleri su proveli više od sat i po vremena. Šef struke Dragan Stevanović im je objasnio šta je cilj prvog treninga i u pitanju nije bio “suv” rad bez lopte, naprotiv… Iako je kondicija u prvom planu, lopta je u velikoj meri bila prisutna…

Počelo se laganim trčanjem oko terena koje je poveo kondicioni trener Srđan Jovović , četvorica golmana su pod komandom Bojana Jorgačevića imala svoj ritam, a zatim se prešlo na vežbe zagrevanja.

Uvodni rad je podrazumevao razgibavanje i zagrevanje kroz takozvane vežbe mobilnosti. Nakon toga se prešlo na posed lopte i integralno trčanje ,s tim što su fudbaleri podeljeni u dve grupe. Savlađivanjem deonica rukovodio je Srđan Jovović, dok je njegov imenjak Stojčevski kontrolisao rad grupe koja je radila s loptom.

Potom su se grupe smenjivale. Zanimljivo je da su se sportski direktor Aleksandar Miljanić i pomoćni trener Ivan Đurović uhvatili u koštac sa fudbalerima koji su radili na “fizici” , pri čemu je Miljanić izdržao ceo trening integralnog trčanja, dok je popularni Đura ubrzo odustao ne želeći upalu mišića. Posle toga fokus je bio u igri na šest golova što je iziskivalo puno trčanja, tehnike preciznosti. Ceo stručni štab je kontrolisao igru, a šef struke je s vremena na vreme prekidao akciju, ukazujući na greške. Radilo se na ispravci istih , dok je svaki lep i uspešan potez znao da pohvali. Sama završnica treninga finalizovana je istrčavanjem deonica i razgibavanjem.

Bravo momci! – bio je komentar Dragana Stevanovića koji je zakazao novo druženja za 17 časova.

VESELINOVIĆEV BOL U TETIVAMA

Borko Veselinović je pun elana i vidljive želje da se vrati na stazu fudbalskih uspeha došao sa Radovcima u antalijsku regiju Lara. Odlično i bez proteškoća je odradio uvodne vežbe, ali je onda osetio jak bol u tetivama, pa je ostatak dana proveo na oporavku kod fizioterapeuta Andreja Pešića. Očigledno da je promena uticala na bol kod banjičkog virtuoza, ali terapeutski tandem Pešić-Ranković očekuje da je ovo samo prolazna faza na početku priprema koja se dešava fudbalerima pri promeni trenažne podloge.

INTERNET U SUPROTNOSTI SA HOTELSKIM RENOMEOM

Veliki broj ekipa, kao i turista iz čitavog sveta, uticali su na preopterećenost internet komunikacija koja je u danu dolaska Radovih fudbaldera gotovo zaustavljena. Reakcijom ljubaznog osoblja hotela „Mirakl“ internet je ponovo profunkcionisao iako mu je brzina protoka još uvek dijametralno suprotna od svih ostalih hotelskih sadržaja ugostiteljskog simbola antalijske regije Lara.

Foto: FK Rad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter