2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POTVRĐENO PISANJE HOTSPORTA: Partizan ostao bez bisera, velika nada crno-belih karijeru nastavlja u Voždovcu!

Objavljeno: 25.01.19 u 12:17

Kao što je HotSport ranije najavio, Strahinja Bošnjak, dosadašnji igrač Paritzana, novi je fudbaler Voždovca, potvrdili su „Zmajevi“ na svom zvaničnom sajtu.

Bošnjak, kog mnogi smatraju jednim od najtalentovanijih defanzivaca u Srbiji, potpisao je sa Voždovcem ugovor na tri i po godine, a na stadion u naselju „Braće Jerković“ stiže kao slobodan igrač.

– Jako sam srećan što sam definitivno postao igrač Voždovca, ovo će za mene biti veliki korak u karijeri. Voždovac je zadnjih godina pokazao da je stabilan klub i okruženje u kojem mlad igrač može da napreduje u svom razvoju. Takođe u ekipi ima dosta iskusnih igrača i sigurno je da mogu mnogo da naučim. Jedva čekam odlazak na pripreme sa novim saigračima, i početak takmičenja u Superligi Srbije. Imperativ je da vratimo Voždovac u gornji deo tabele, jer nam je tamo mesto. istakao je Bošnjak za zvanični sajt kluba.

Bošnjak ističe da poznaje dosta igrača Voždovca, pa mu privikavanje na novu sredinu neće biti problem:

– Tu su (Marko) Jovanović, (Jovan) Nišić, (Igor) Maksimović, čuo sam sve najlepše i o ostalim momcima, tako da jedva čekam da krenemo sa radom. Tokom pauze sam bio aktivan, tako da sam spreman da se odmah priključim treninzima punim intenzitetom, otkrio je doskorašnji fudbaler Partizana, koji je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Zemunu.

Direktor „Zmajeva“ Goran Grkinić istakao je veliko zadovoljstvo što je najtalentovaniji defanzivac generacije rođene 1999. godine došao u redove kluba,

– Prezadovoljan sam što Strahinja postaje deo našeg tima. Ovo je kraj jednog dugog procesa, jer smo ga pratili izvesno vreme i velika želja svih u klubu bila je da postane naš igrač. U fokusu nam je kao i uvek da u timu imamo mlade igrače, sa reprezentativnim pedigreom, i on će se kao najbolji defanzivni igrač svoje generacije savršeno uklopiti u našu ekipu. Sistematski radimo, gradimo tim za budućnost i Bošnjakov dolazak je najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu, ne krije zadovoljstvo sportski direktor „Zmajeva“.

Bošnjak je pre Voždovca i Zemuna nastupao za mlađe kategorije OFK Beograda i Partizana, a odigrao je jedan meč za mladu reprezentaciju Srbije.

Voždovac je prvi deo zimskih priprema odradio na svom stadionu u Beogradu, dok će 27. januara otputovati na dvonedeljne pripreme u Antaliju, tokom kojih će odigrati četiri prijateljska meča sa inostranim ekipama.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter