1
Domaći fudbal

ISPOVEST BIVŠEG IGRAČA SLOBODE: Spavali smo na paletama, nismo imali za hleb – izbacili su me iz stana po pljusku!

Objavljeno: 21.01.19 u 13:28

Pre nekoliko sezona Sloboda iz Užica takmičila se elitnom rangu domaćeg šampionata, a danas je ovaj klub u ozbiljnoj krizi.

Tada su u ovaj grad dolazili beogradski večiti i brojni drugi klubovi iz Superlige.

Koliko je loše stanje u klubu iz zapadne Srbije posvedočio je doskorašnji igrač tog kluba Nemanja Otašević. On je u izjavi za ‘Kurir‘ govorio sa kakvim su se to problemima suočavali on i njegovi saigrači za vreme igranja u tom klubu.

– Dužan sam da vam prepričam šta se dešavalo u prethodnih šest meseci, ljudi bi trebalo da znaju kakvo je stanje u srpskom fudbal i kako izgleda život profesionalnog sportiste. Noć pred jednu utakmicu sam izbačen iz stana jer klub nije platio nijedan dinar stanodavcu. Sve s koferima, noć pre utakmice odlazim kući jer nemam gde da spavam! Ostali momci, koji su takođe izbačeni, vraćaju se u čuvenu „žutu kuću“, jedno neugodno mesto, koje nije ni blizu uslovima dostojnim za život, rekao je Otašević za ‘Kurir‘.

Ovaj klub se takmiči u Prvoj ligi Srbije, a veoma je blizu i ispadanju u Srpsku ligu.

– Posle utakmice protiv Bežanije sedmorica naših igrača čekala je taksi po pljusku, jer su bili izbačeni na ulicu i to iz čuvene ‘žute kuće’. Kako taksija nije bilo, pojavio se vlasnik kuće, sažalio se na momke i ostavio ih jedno veče. Sutradan su definitivno bili izbačeni i noć pred utakmicu su bauljali gradom, jer niko nije odgovarao na njihove pozive. Štaviše, na gradskom trgu su sreli čoveka iz Uprave, koji je okrenuo glavu na drugu stranu i otišao praveći se lud. U poslednjem trenutku je stigao poziv spasa. Otišli su u jeftin gradski hostel, gde su spavali na paletama i sanducima iz Drugog svetskog rata. Tu čak našli i šlemove.

Pojedini igrači tog tima nisu imali priliku ni za osnovne životne namirnice.

– Moj saigrač Ovusu i njegov mlađi brat su ostali u Užicu bez hrane, bez para, u stanu za vreme svih praznika, niko pozvao dečka da vidi da li je živ. Pare mu je poslala njegova žena. Ona čuva dete, koje nije mogao da vidi jer nije imao za kartu do kuće, a te pare je potrošio da kuva sebi 20 dana. Nije mogao da izađe ni na kafu do grada. Ni na kafu od 150 dinara, zaključio je on.

Svojevremeno je u gradu na Đetinji sagrađen novi, velelepni stadion i činilo se da će ovaj klub i sam grad procvetati, ali se desilo nešto sasvim suportno…

0
0

1 Komentara

  1. Sloboda nije nikad ni zaslužila Superligu jer je u trenutku ulaska igrala Srpsku ligu. Taj rang je izborilo Sevojno, pa je nakon nakaradne fuzije došlo do toga da se stvori Frankenštajn zvani Sloboda Point Sevojno. U tom trenutku, to je odgovaralo tadašnjem gradskom rukovodstvu ne bi li Superligu i novi stadion predstavili kao neko svoje dostignuće, a čelnici Sevojna, Zoran Drakulić i Dragan Subotić to i prihvatili. Još jedan argument je bio to što Sloboda ima publiku i navijače. Isti ti navijači su izvršili pritisak, pa je na polusezoni iz naziva kluba izbačen naziv onog kluba koji je izborio Superligu, tako da ie ostalo samo Sloboda Point, koja je na kraju iz te lige i ispala. Dakle, zbog nekih interesa smo sada dobili dva kluba koji igraju niže rangove (Sevojno i dalje postoji i igra Zonu, uništeno je fuzijom), za Slobodu se sve vidi u ovom članku, kao i stadion koji zvrji prazan. Slika i prilika našeg fudbala.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter