0
Fudbal

AZIJSKI KUP: Degenek i ‘kenguri’ preživeli pravu dramu!

Objavljeno: 21.01.19 u 17:45

Fudbaleri Australije uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Azijskog kupa pobedom nad Uzbekistanom posle boljeg izvođenja penala.

‘Kenguri’ su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti, ali to nikako nisu uspevali da pretoče u golove i pobedu protiv vrlo srčanih fudbalera Uzbekistana.

Meč je u prvom poluvremenu bio izjednačen, da bi u nastavku Australija zaigrala mnogo ofanzivnije i zbog toga je stigla do nekoliko velikih prilika.

Jednu od najboljih je propustio MekLaren posle asistencije Toma Rogića, po čijim notama je Australija igrala. Ipak, nisu uspeli da probiju čvrstu odbranu Uzbekistana ni posle 90, ali ni dodatnih 30 minuta u produžecima. Odluka je morala da padne u penal-ruletu.

Strelci su u prvoj seriji bili precizni, ali su drugoj golmani bili uspešniji od izvođača. U trećoj su se ponovo tresle mreže, a razliku između dve selekcije napravio je golman ‘kengura’ Meti Rajan koji je odbranio šut Bikmaeva.

Time je dao šansu za pobednički šut Metjuu Lekiju što je on iskoristio i doneo Australiji prolaz u četvrtfinale. Tamo će sačekati pobednika preostalog današnjeg duela između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kirgistana.

Doskorašnji štoper Crvene zvezde Miloš Degenek odigrao je svih 120 minuta za ‘kengure’, ali nije bilo potrebe da preuzima odgovornost u penal seriji.

Azijski kup, osmina finala

Ponedeljak

Japan – Saudijska Arabija 1:0 (1:0)
(Tomijasu 20)

Australija – Uzbekistan 0:0 – penalima 4:2

18.00 UAE – Kirgistan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter