1
Domaći fudbal

Dzevad Prekazi Beograd, januar 2015. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).

LEGENDA PARTIZANA O REALNOM PROBLEMU: Što su stranci koje Partizan dovodi bolji od crno-bele dece?!

Objavljeno: 17.01.19 u 15:34

O tome kako je ‘protraćen’ supertalentovani Đorđe Jovanović, a i momci poput njega koje, čini se, čeka ista sudba u Humskoj.

Jasno i glasno Dževad Prekazi pita, gde je najbolji mladi štoper Srbije Strahinja Bošnjak, šta je sa Vlalukinom i Vujanićem.

Zapravo znamo gde su, ali samo na papiru. Ono što je nekada bilo potpuno normalno u Humskoj, da se daje prilika mladim talentima, izgleda da postaje sve manje popularno. To primećuje i legendarni fudbaler crno-belih koji je dres Partizana nosio u periodu od 1976. do 1983. godine.

– Dok god ima talenata u državi Srbiji, forsirao bih decu. Daj im šansu, kroz godinu dve imaćeš vrhunske rezultate i na kraju prodaju. Što su ovi stranci koji dolaze bolji od dece koju imamo? Poslednji primer je što su za jeftine pare prodali Đorđa Jovanovića. On je bolji od svih centarforova koje je Partizan imao. Strahinja Bošnjak, najbolji mladi štoper u državi, nije dobio šansu. Tu su Vlalukin, Vujanić… Navijači hoće da vide tu decu. Nisam u situaciji da mogu da donesem odluku, jer kad bih, niko od te dece ne bi otišao iz Partizana, kazao je Dževad Prekazi u intervjuu za Informer.

Legenda Galatasaraja je takođe pričala i o strancima koji su neophodni kako bi se dosegao vrhunski nivo, ali onima poput Brazilca Leonarda.

Leonardo je pravio razliku. Kao što je u Zvezdu došao fudbaler sa velikim pedigreom, Marko Marin. Ljudi, kakav igrač! Nema tu izmišljanja tople vode. Evo, Partizan je doveo Sumu. Kakav Suma, kakvi bakrači!? Došao je onaj iz Rijeke, Solomon. A u to vreme u ekipi je bio Đorđe Jovanović i nije imao mesta da igra.

Kada je reč o trenerima, i tu je imao šta da kaže Dževad Prekazi.

– Decu bi trebalo da treniraju bivši igrači. A mlađi treneri da uz njih steknu iskustvo. Danas su mlađi treneri ‘laptop treneri’. Ništa ne znaju, samo bulje u kompjuter i vode treninge. Nisu šutnuli mačku s praga, a postali su treneri. Licencu može da dobije svako, samo je potrebno da plati. Srećom, ne može svako da dođe u Partizan, jer Partizan je Sorbona.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter