0
Fudbal

AZIJSKI KUP: Australija u 93. minutu do pobede vredne prolaska dalje

Objavljeno: 15.01.19 u 16:23

Završena je grupna faza Azijskog kupa i u grupi B, a plasman dalje su obebedile reprezentacije Jordana sa prvog mesta, kao i Australije sa druge pozicije na tabeli.

Jordanu je za prvo mesto bio dovoljan bod protiv Palestine, i do njega su i došli, pošto je utakmica okončana bez pobednika, 0:0.

Jordan je imao inicijativu, četiri šuta u gol, ali promene rezultata nije bilo.

Sa druge strane, Australija je Palestinu savladala 3:0, ali je poraz od Jordana mogao skupo da košta „ozije“, pa im je pobeda u poslednjem kolu protiv Sirije dobro došla ne samo u cilju plasmana dalje, već i povratka poljuljanog samopouzdanja.

I poveli su u 41. minutu preko Mabila, no samo dva minuta kasnije Kribin je izjednačio na 1:1.

Drugi deo meča Australija je otvorila ofanzivno, pa je Ikonomidis u 54. ponovo doneo vođstvo, ali je deset minuta pre kraja meča usledio hladan tuš, kada je Al Some sa penala po drugi put izjednačio.

No, u trećem minutu sudijske nadoknade Tom Rogić je pogodio mrežu Sirije i potvrdio drugo mesto svog tima na tabeli.

Australija je tako u drugo kolo prošla kao drugoplasirana sa šest bodova, iza Jordana sa sedam, dok će Palestina, koja ima dva boda, čekati razvoj situacija u ostalim grupama, kako bi eventualno kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe prošla u narednu rundu.

Azijski kup, grupa B

Treće kolo

Australija – Sirija 3:2 (1:1)
Palestina – Jordan 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter